NewsAllert :

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

  • 26 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Manifestul unui cetățean care s-a săturat

Orașului Piatra Neamț îi lipsește un primar cu viziune, un primar care să știe cum va arăta acest oraș în anul 2030. Actuala conducere a uitat scopul pentru care există: să le facă pietrenilor o viață mai bună și mai frumoasă.

Numele meu este Marius Irimia și candidez la funcția de primar din partea alianței USR-PLUS. E primul lucru pe care mi-l doresc să-l știe pietrenii despre mine.

M-am născut la început de septembrie 1981. Am copilărit la Borlești, acolo unde s-au născut și părinții mei. Amândoi au muncit, cât s-a putut, pe platforma de la Săvinești. Locuiesc în Piatra-Neamț de peste 15 ani, sunt căsătorit, familist convins și tatăl unei fetițe de opt ani, care poartă numele mamei mele, Maria.

Sunt inginer silvic, iar din 2007 lucrez la Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, unde m-am specializat în protejarea mediului și a peisajului natural, promovarea turismului și realizarea hărților digitale. Pasiunea mea, cea de descoperitor de tezaure și artefacte foarte vechi cu ajutorul unui detector de metale, m-a făcut să îndrăgesc și mai mult istoria și natura acestor locuri minunate.

De ce candidez? Candidatura mea este, de fapt, un manifest. Am intrat în această competiție politică pentru că m-am săturat să văd cum acest oraș este pe zi ce trecem mai neîngrijit, mai depopulat, mai îmbătrânit.

M-am săturat să văd că actuala conducere a orașului doar mimează că îi pasă de cetățean, că se ascunde după „greaua moștenire“, dar în același timp risipește banul public după interesul personal. M-am săturat să văd zilnic șoferi care fac slalom printre gurile de canal, să văd cum orașul este năpădit de buruieni, să văd oameni care și-au pierdut speranța într-un trai mai bun. M-am săturat să văd cum suntem mințiți, păcăliți, înjosiți și ni se calcă în picioare și ultima fărâmă de speranță.

M-am săturat să fim conduși de oameni care nu știu și nu ascultă. Fiindcă un ales local, un primar, trebuie să cunoască nevoile și vulnerabilitățile cetățenilor și ale orașului. Un ales local trebuie să fie acea persoană care-și iubește orașul și care respectă cetățenii. Trebuie să pună interesele societății înaintea intereselor personale. Trebuie să fie la dispoziția cetățeanului prin orice mijloc de comunicare și să fie un bun ascultător. Asta mă angajez să fac, înainte de orice: să ascult.

Îmi doresc ca acest oraș, orașul nostru, Piatra Neamț, să ajungă în secolul XXI. Îmi doresc să facem din Piatra-Neamț un loc adorat de copii, unde să ne creștem liniștiți copii și în care să îmbătrânim frumos. Vreau un oraș  cu o infrastructură educațională și sanitară performantă, un oraș total accesibil persoanelor cu dizabilități. Pentru cei mai mici dintre noi vom construi locuri de joacă sigure, moderne, naturalizate și atractive, iar pentru seniori vom face locuri dedicate, unde vor putea cocheta cu tehnologiile prezentului, vor socializa și vor putea face transfer de experiență cu generațiile tinere.

Orașul nostru are nevoie de un suflu nou. Îmi doresc un oraș pentru oameni, cu educație de calitate, generos cu cei vârstnici, primitor pentru turiști și unde natura e respectată. Depinde doar de noi. Și de cum vom vota pe 27 septembrie.

Om cu om și stradă cu stradă, schimbăm Piatra Neamț!

Articolul anterior

PMP anunță prin vocea președintelui Bogdan Gavrilescu susținerea independentului Victor Neculai Matei la Primăria Bicaz

Articolul următor

Șase focare noi de COVID în Neamț! Trei sunt la Spitalul Județean Piatra-Neamț! Aproape 250 cazuri noi, într-o săptămână!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *