ISSN 2457 - 3973

Marțea neagră la Grumăzești: un accident cu 3 victime și un incendiu, în interval de o oră!

Ziua de marți, 26 ianuarie 2021, pare să fi fost una neagră pentru comuna Grumăzești. În interval de circa o oră s-au produs un accident rutier cu 3 victime și un incendiu la o casă.

În jurul orei 14.00, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Grumăzești.

”La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu două autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD, un echipaj cu ambulanță de la SAJ și pompieri voluntari din cadrul SVSU Grumăzești. Până la ajungerea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței, a fost evacuată de către voluntari o femeie de 91 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, după care a fost transportată la CPU Târgu Neamț. Incendiul se manifesta în interiorul unei camere și la acoperișul locuinței”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, sublocotenentul Irina Popa.
Pompierii au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars 7 metri pătrați din cerdacul din lemn, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, bunuri materiale aflate în interiorul camerei și aproximativ 500 kg de lemne de foc.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

O oră mai târziu, pompierii au intervenit la Topolița – Grumăzești la un accident rutier soldat cu 3 victime, după coliziunea dintre 2 autoturisme.

”În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime,  neîncarcerate. Acestea s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Două victime (o femeie de 50 de ani și un băiat de 17 ani) au fost preluate de echipajul de la SAJ,  iar o victimă (un bărbat de 78 de ani) a fost preluat de echipajul SMURD, toate fiind transportate la Centrul de Primiri Urgențe Târgu Neamț”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme.

(sursa foto: ISU Neamț)

Articolul anterior

Temporar nu se pot face plăți la Direcția de Taxe și Impozite Piatra-Neamț (marți, 26 ianuarie 2021)

Articolul următor

PATTERN- prima premieră a anului 2021, a patra din stagiunea Teatrului Tineretului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *