ISSN 2457 - 3973

Medicul-erou Cătălin Denciu, premiat astăzi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii l-a premiat, luni 24 mai, prin directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe medicul-erou Cătălin Denciu.

Directorul OMS a lăudat sacrificiul și exemplu dat de medicul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a intrat în flăcări ca să îşi salveze pacienții din ATI.

“Dr. Cătălin Denciu este specialist în terapie intensivă în România. El era de serviciu în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienții cu COVID-19, când în spital a izbucnit un incendiu. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul III pe 40% din suprafața corpului. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său. Acestea sunt doar câteva exemple. Mai sunt milioane; povești de curaj, frământări de inimă, disperare, luptă și triumf”, a declarat directorul general al OMS.

Dr. Cătălin Denciu, declarat cetăţean de onoare al municipiului Piatra-Neamţ, a fost externat din spitalul militar belgian în care a fost tratat şi se află acasă, unde continuă lunga recuperare în urma rănilor suferite.

Articolul anterior

Neamţ: 12 localităţi în scenariul galben şi una în scenariul roşu. Iată situaţia pe judeţ. (luni – 24 mai)

Articolul următor

Partidul Național Liberal, 146 de ani de la înființare. Nicu Albu, figură proeminentă a liberalismului nemțean.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *