NewsAllert :

Gospodărie lovită de fulger la Bârgăuani. A luat foc!

Accident cu 6 victime încarcerate la Roznov! Un TIR a intrat într-un autoturism! (sâmbătă, 26 septembrie)

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

  • 27 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Mesajul primarului Dragoș Chitic cu ocazia Zilei municipiului Piatra-Neamț! (video)

Astăzi, 24 iunie, este  zi de sărbătoare creștină, cu o semnificație deosebită pentru orașul nostru. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, patronul spiritual al orașului Piatra-Neamt, este  sărbătoarea în preajma căreia a devenit un obicei să marcăm Zilele Orașului Piatra-Neamț.

Anul acesta ne sărbătorim orașul în condiții cu totul speciale, din cauza epidemiei de coronavirus, fără spectacole și fără evenimente care să adune public numeros. Virusul este în continuare prezent printre noi și reprezintă un pericol pentru populație. România este în Stare de alertă, iar în ultima săptămână a crescut îngrijorător numărul de infectări. La nivelul țării au fost înregistrate în ultimele șapte zile, 2126  cazuri noi de infectare, iar un număr de 96  persoane, din păcate, au decedat  din cauza virusului SARS Cov 2.

Suntem datori să dăm dovada de responsabilitate, să avem un comportament rațional, să respectăm  măsurile de protecție și să evităm manifestări care reprezintă risc de infectare. Astfel, vom reuși să contribuim la scurtarea perioadei de criză sanitară, să ajungem să ne bucurăm cât mai curând de o viață normală și să reluăm organizarea de evenimente cultural-artistice la care să participăm cât mai mulți dintre noi. Sunt convins că în scurt timp vom putea relua evenimentele publice, dorite și apreciate de pietreni, devenite tradiție pentru orașul nostru. Sunt convins că va fi bine !

Chiar daca nu vor mai fi spectacole de Zilele Orasului i evenimente cu public numeros, consider că membrii merituoși ai comunității noastre trebuie premiați și în acest an.

Vom păstra tradiția și ne vom premia olimpicii, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie precum și alți performeri ai orașului, cel mai probabil în luna august, când sperăm ca măsurile de relaxare să ne permită să organiză premierea într-un cadru festiv.

La mulți ani, pietreni! La mulți ani, Piatra-Neamț!

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț

 

Articolul anterior

Piața Ștefan cel Mare – o nouă zonă pietonală pe timpul verii

Articolul următor

În cartierul Văleni 2 din Piatra-Neamț, zeci de persoane prinse că furau energie electrică

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *