ISSN 2457 - 3973

Ministrul Educaţiei a anunţat pragul de vaccinare pentru reînceperea şcolii. Iată situaţia detaliată din Neamţ!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că pragul de vaccinare al personalului şcolilor pentru a se putea reveni la cursuri în sistem fizic ar putea fi stabilit la 60%.

„Conform discuţiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezenţă fizică. Decizia finală se va anunţa mâine, la ora 10,00, la sediul Ministerului Educaţiei”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Declaraţia ministrului Educaţiei vine la scurtă vreme după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va stabili un prag de vaccinare al angajaţilor unităţilor şcolare pentru a se reveni în bănci.

„La sfârşitul acestei săptămâni, vacanţa nu va fi prelungită şi, începând de luni, acolo unde condiţiile sanitare şi epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la şcoală. Acest lucru este valabil pentru grădiniţe, pentru şcoli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona cu prezenţă fizică, şi anume gradul de vaccinare al personalului şcolii. Experţii, specialiştii din cele două ministere, din INSP vor discuta şi mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a explicat preşedintele României.

Situaţia vaccinării din fiecare unitate şcolară din Neamţ este cea din tabelul de mai jos (măriţi tabelul cu clik pe zoom şi răsfoiţi paginile cu ajutorul cursorului):

NT_ponderea-de-persoane-vaccinate-din-unitatile-de-invatamant-cu-pj

Articolul anterior

Preşedintele Iohannis: Şcolile se redeschid în funcţie de gradul de vaccinare al profesorilor. Iată situaţia în Neamţ.

Articolul următor

Un drogat a dat foc unei garsoniere de pe strada Progresului, din Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.