ISSN 2457 - 3973

Ministrul Sebastian Burduja felicită Primăria Piatra-Neamţ pentru paşii concreţi spre digitalizarea serviciilor şi activităţii interne

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. a fost prezent, luni, la Piatra-Neamţ, alături de directorul Companiei Naţionale „Poşta Română”, pentru a discuta mai multe subiecte legate de digitalizare cu mai mulţi primari.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Andrei Carabelea a subliniat că Primăria Piatra-Neamţ a început deja procesul de digitalizare a unor servicii.

Unul dintre acestea este şi cel care face referire la plata taxelor şi impozitelor locale prin intermediul unor aplicaţii.

„Mă bucur să anunţ că şi Primăria Piatra-Neamţ face toate eforturile pentru a duce un program de digitalizare cât mai eficient. Să fim cât mai accesibil pentru toţi cetăţenii oraşului pentru a oferi serviciile publice cât mai bine pentru toţi pietrenii. Vorbim de o platformă on-line promovată inclusiv pe pagina primăriei, pentru că pietrenii pot accesa mult mai uşor, cu mai puţin disconfort, mai eficient şi transparent, 33 de servicii publice. Vorbim de cele mai solicitate: certificate de urbanism, autorizaţii de construire, certificate fiscale şi o serie de adeverinţe. Suntem în implementarea unui al doilea proiect de digitalizare. Ne focusăm pe îmbunătăţirea proceselor interne şi integrarea unor soluţii de management al responsabilităţii în rândul funcţionarilor pentru a avea o evaluare cât mai corectă a acestora şi pentru a vedea cu acurateţe care este nivelul de eficienţă şi care sunt rezultatele muncii fiecăruia din primărie. Am reuşit să avem o aplicaţie de succes în gestionarea parcărilor de reşedinţă. Este o aplicaţie care devine atractivă şi pentru alte primării din ţară”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea.

Ministrul Sebastian Burduja a salutat implicarea conducerii Primăriei Piatra-Neamţ în procesul de digitalizare a unor servicii şi a spus că va sprijini orice administraţie locală care doreşte să vină în sprijinul cetăţenilor cu servicii on-line.

„Percep la Piatra-Neamţ o comunitate locală mobilizată, percep o administraţie publică ce acţionează în sfârşit în interesul cetăţenilor, percep proiecte mari lansate. Domnul primar a enumerat doar proiectele de digitalizare dar sunt şi alte proiecte de infrastructură în oraş. Piatra-Neamţ nu mai este un oraş anchilozat aşa cum a fost în trecut. Puteam avea opinii politice diferite, putem să ne bucurăm sau nu de răutăţi, dar realitatea faptelor este cea care contează. Şi faptele se vor vedea şi anul acesta, şi anul viitor”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

 

HUB LOGISTIC REGIONAL AL POŞTEI ROMÂNE ÎN JUDEŢUL NEAMŢ

 

Directorul Companiei Naţionale „Poşta Română” a anunţat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că hub-ul logistic regional al instituţiei va fi mutat de la Iaşi, la Neamţ.

„Vrem să mutăm hub-ul logistic al companiei. Este oarecum natural, este o tendinţă care se găseşte şi la alte companii. Este nodul rutier din jurul oraşului Roman care atrage acest gen de investiţii, acest gen de dezvoltări. Iaşiul, deşi este un motor economic, nu este cel mai fericit punct”, a declarat directorul general al C.N. „Poşta Română”.

Mutarea hub-ului logistic regional va conduce la crearea de locuri de muncă şi taxe şi impozite încasate de primăria unde va fi realizată investiţia.

Trebuie să reamintim că, în baza unui protocol semnat, anul trecut, între Primăria Piatra-Neamţ şi C.N. „Poşta Română”, taxele şi impozitele locale pot fi achitate şi la ghişeele oficiilor poştale din judeţ.

Articolul anterior

A fost semnalată prezenţa unui urs la Agârcia, pe traseul bicicliştilor

Articolul următor

Cadavrul unei persoane, scos de pompieri din Lacul Bâtca Doamnei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular