NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 14 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc, suceveanul venit din Iași să facă din PNL Neamț o echipă!

PNL Neamț a avut, începând din 2007, odată cu desprinderea aripei PLD, devenită PDL, un declin încet și sigur. În august 2014, controversatul președinte al filialei, Dorinel Ursărescu, a demisionat din partid și a plecat la ALDE, partidul-remorcă al PSD. Atunci, filala a ajuns la minimul istoric de după 1989. Trei luni mai târziu, aproape toți primarii PNL au fost momiți de PSD pe baza celebrei ”ordonanțe Dragnea”! Abia atunci avea să fie înregistrat minimul istoric! PNL Neamț mai avea un primar și un parlamentar, senatorul Eugen Țapu Nazare! Și o mână de membri!

Pe 18 august 2014, deputatul ieșean Mugur Cozmanciuc era numit, de conducerea centrală, președinte al filialei PNL Neamț. În condițiile enunțate mai sus, totul părea să fie o misiune sinucigașă.

Odată cu fuziunea cu PDL, lucrurile au devenit și mai tulburi în condițiile în care PDL Neamț cerea condiții egale dar … mai bune decât ale liberalilor. PDL Neamț venea fără zestre pentru că cei mai importanți vectori – primarul Dragoș Chitic, de la Piatra Neamț și primarul Laurențiu Leoreanu, de la Roman, dar și zeci de consilieri -erau independenți pe baza aceleiași ordonanțe.

Revenirea celor doi primari în noul PNL, în vara anului 2015, nu a fost văzută cu ochi buni de aripa PDL. Au fost proteste vehemente, inclusiv la București, dar Mugur Cozmanciuc a reușit, cu tact, să armonizeze lucrurile iar Dragoș Chitic și Laurențiu Leoreanu au preluat organizațiile PNL de la Piatra Neamț și Roman. Că a fost o mișcare bună, s-a văzut la alegerile locale unde cei doi au câștigat funcția de primar și au făcut scor și pentru Consiliul Județean. Probabil ar fi făcut-o din partea altor partide dacă nu ar fi fost primiți în PNL.

În echipa PNL Neamț au venit și deputatul Vlad Marcoci (fost președinte executiv al PSD Neamț), Daniel Vasiliu (fostul vicepreședinte al CJ Neamț), Alin Antochi (fostul europarlamentar, secretar de stat și fost președinte al PSD Neamț) dar și alte nume sonore în societatea civilă.

În mai puțin de 2 ani, sub bagheta președintelui Mugur Cozmanciuc, secondat de senatorul Eugen Țapu Nazare și primarii Dragoș Chitic și Laurențiu Leoreanu, a fost construită o echipă a PNL Neamț care a reușit cel mai bun scor electoral pe care l-a avut vreodată filiala nemțeană. La alegerile din 5 iunie 2016, PNL Neamț a câștigat 25 de primării (între care cele 2 municipii, Piatra Neamț și Roman) dar și 14 consilieri județeni. 

Diferența între PSD și PNL la votul politic pentru Consiliul Județean a fost de aproape 16.000 de voturi, extrem de puțin dacă luăm în calcul faptul că social-democrații au intrat în alegeri cu aproape toți primarii în funcție și cu mesajul guvernării Ponta-Dragnea care a dat fonduri pe ordonanțe. Cele 16.000 de voturi au fost pierdute în special în mediul rural, câte 200-300 voturi pe comună, dar și la Bicaz, Roznov, Târgu Neamț și, inexplicabil, la Piatra Neamț.

La Piatra Neamț, PSD a reușit să câștige cu 200 de voturi în plus la Consiliul Județean deși liberalii au câștigat atât funcția de primar cât și alegerile pentru Consiliul Local. Dar cum electoratul a început să nu mai voteze ”în bloc” în ultima perioadă, rezultatul poate are astfel o explicație.

Una peste alta, a fost o victorie de echipă cu Eugen Țapu Nazare, Dragoș Chitic, Laurențiu Leoreanu și aproape toți candidații de pe liste, fie că au câștigat sau au pierdut cu un scor bun, și cu un lider, Mugur Cozmanciuc.

 

Cine este Mugur Cozmanciuc?

COZMANCIUC

Născut pe 9 mai 1978 în municipiul Vatra–Dornei, Mugur Cozmanciuc a absolvit studiile Liceului Militar ”Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

A urmat în Iaşi cursurile Facultăţii de Drept, Universitatea „Mihail Kogălniceanu” şi un masterat în Dreptul Afacerilor la Universitatea “Petre Andrei”, precum şi cursurile Colegiului Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti, pe specializarea „Managementul Afacerilor Interne” şi ale Colegiului Naţional de Apărare, din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, pe specializarea „Securitate şi bună guvernare”.

Începând cu 2008, deţine statutul de membru al Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din România,

 

Mugur Cozmanciuc este membru al Partidului Naţional Liberal din 1999, în filiala Iaşi. Treptat, el a fost ales în funcţii din ce în ce mai importante: preşedinte al TNL Municipiul Iaşi, preşedinte interimar al PNL Municipiul Iaşi, vicepreşedinte TNL, vicepreşedinte al PNL Iaşi, membru în Biroul Politic Naţional al PNL, vicelider al Grupului PNL şi preşedinte al filialei PNL Neamţ.

În iunie 2004 a fost ales în funcţia de consilier municipal Iaşi, devenind astfel membru al Comisiei de Tineret şi Sport, al Comisiei de Disciplină şi al Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială. Ulterior, în mai 2008, este ales în Consiliul Judeţean Iaşi, devenind liderul de grup al consilierilor judeţeni ai PNL şi preşedintele Comisiei de Urbanism.

Începând cu data 18 mai 2012, în temeiul Deciziei Primului Ministru al României nr. 222/2012, a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor (M.M.P), având ca principale domenii de competenţă administrarea fondului forestier, gestionarea fondului cinegetic, elaborarea şi armonizarea politicilor şi strategiilor specifice, îndrumarea şi monitorizarea implementării dispoziţiilor legale, inspecţia şi control. lansare pnl2

Articolul anterior

DNA anchetează mutațiile suspecte de la Roznov?!

Articolul următor

Caniculă în Neamț! Vezi unde sunt punctele de prim ajutor din Piatra Neamț!

3 Commentarii

  • In viitor, un posibil presedinte PNL !

  • Un posibill presdinte al PNL Iasi

  • Un bun manager si om politic cu viziune.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.