ISSN 2457 - 3973

Municipiul Roman nu are apă de 6 zile! Deputatul Bulai cere demisia primarului Micu!

Deputatul USR Iulian Bulai a cerut demisia primarului municipiului Roman, Lucian Micu, pe care îl consideră vinovat că nu reușește să gestioneze criza apei din oraș.

De 5 zile (luni este a 6-a zi), municipiul Roman nu are apă potabilă la robinete din cauza unei avarii apărută la captarea de la Simionești.

Deputatul Iulian Bulai susține că primarul ar fi trebuit să aibă soluții alternative pentru romașcani în ceea ce privește operatorul de apă și canal.

”De cinci zile, locuitorii orașului Roman nu au apă. Femei cu copii mici, sute sau mii de bolnavi, acasă și la spital, bătrâni neajutorați și multe alte categorii sociale nu beneficiază de cea mai importantă resursă. Privarea de apă este inimaginabilă, trebuie să avem soluții pregătite pentru orice fel de probleme care ar putea apărea și lipsi o întreagă comunitate de apă. Sunt mulți factori care au dus la această situație, înțelegem cu toții că pot apărea, dar este responsabilitatea autorității locale să se asigure că astfel de probleme pot fi rezolvate rapid. O administrație locală își ia măsuri, astfel încât un posibil disconfort care să afecteze calitatea vieții locuitorilor să fie cât mai puțin probabil. Nu, doar acele containere de gunoi umplute cu apă nu sunt deloc o măsură demnă de acest secol. Am o mare problemă cu faptul că Primăria Municipiului Roman nu recomandă, ci îi obligă pe romașcani să semneze cu societatea Apaserv, deci are cea mai mare responsabilitate în acest caz. Primăria va spune că vinovat e operatorul de apă – canal, ApaServ că de vină e firma care face lucrările, iar firma respectivă că nu există documentație din care să reiasă concret unde se află rețeaua de apă. Nimeni nu e vinovat, iar de suferit vor avea tot romașcanii, adică exact cei care nu au de ales cine să le furnizeze apa și nici prețul pe care să îl plătească. La nivel înalt s-au cerut demisii pentru situații mai puțin grave, dar pare că domnul primar Lucian Micu stă confortabil în continuare în scaunul de primar. Îi solicit public domnului primar să le transmită romașcanilor explicații clare privind modul în care s-au desfășurat evenimentele de la producerea avariei și cum s-a străduit dumnealui mai exact ca romașcanii să aibă apă din nou într-un timp foarte scurt. Personal, consider că domnul Micu trebuie să își dea demisia pentru că modul în care a orchestrat rezolvarea acestei probleme nu îl arată ca fiind un bun gospodar, dedicat total pentru comunitatea care l-a ales drept conducător. Dacă nu reușești să rezolvi o astfel de problemă, ce faci dacă apar, Doamne ferește!, altele mult mai grave?”, a scris deputatul USR Iulian Bulai.

Parlamentarul a amintit la final că, după o situație similară, primarului de la Bacău i-a fost retras sprijinul politic de către PSD.

Articolul anterior

Tupeul unui hoţ condamnat şi fugar din Săvineşti

Articolul următor

Tragedie la Secuieni: 2 morți și 3 răniți în urma unui accident rutier! (foto cu impact emoțional)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.