ISSN 2457 - 3973

Neamţ – Pacient transferat între spitale fără degetul amputat. Asistenta de pe Ambulanţă a uitat recipientul.

O asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Roman a uitat să preia recipientul cu gheaţă în care se afla degetul amputat al unui pacient ce era transferat la Spitalul “Sf. Spiridon” Iaşi.

Incidentul s-a produs luni, 5 aprilie, atunci când bărbatul a suferit un accident de muncă şi a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe Roman.

Medicul urgentist a decis transferul pacientului la Iaşi şi a solicitat ca acesta să fie preluat de o ambulanţă.

“Luni, 5.04.2021, la ora 8.25 a ajuns la CPU Roman un pacient în vârstă de 54 de ani din Piatra Neamț. In urma unui accident de munca, prezenta plaga palmara stânga cu secționarea degetului inelar și secțiune de tendon prin taiere. A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul “Sfântul Spiridon” Iași, pentru Secția Chirurgie plastica. La 9.10 s-a primit avizul de transfer. La 9.15, 9.30, 9.45, medicul urgentist romașcan a apelat telefonic Serviciul Județean de Ambulanță deoarece mașina întârzia sa ajungă. La ora 9.50 pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanță, deși a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheață, aceasta a omis sa îl preia. La 10 minute după plecarea pacientului, un asistent din CPU a remarcat ca degetul nu a fost preluat. La ora 10.10, medicul urgentist a solicitat o alta ambulanță și la 10.30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat și transportat către Spitalul din Iași”, a declarat Laura Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului municipal Roman.

Până acum, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ nu a oferit nici un punct de vedere pe acest subiect.

Articolul anterior

Primari nemțeni, discuții cu oficiali guvernamentali

Articolul următor

Carambol cu 5 maşini în Neamţ! Trei persoane au fost rănite!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *