ISSN 2457 - 3973

Neamţ şi Bacău – Reţea de prostituţie cu minore bătute, violate şi trimise la cerşit, destructurată de procurorii DIICOT

La data de 18.09.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor V. C. M.,(arestat în altă cauză) L. C.şi D. I., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, viol, proxenetism şi exploatarea cerşetoriei.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 14 august 2017, o minoră, la acea dată în vârstă de 11 ani, internată în cadrul unui complex de Servicii Sociale din municipiul Paşcani, s-a sustras supravegherii personalului de specialitate şi a părăsit fără aprobare incinta centrului, fiind acostată pe o stradă din apropiere de către inculpatul V. C. M, în vârstă de 33 ani.

Inculpatul a determinat-o pe victima minoră să consume băuturi alcoolice, iar ulterior i-a făcut promisiuni romantice şi a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta.

Urmare a consumului de băuturi alcoolice, minora în vârstă de numai 11 ani, si-a pierdut cunoştinţa, stare din care şi-a revenit abia în dimineaţa zilei următoare, când a acceptat propunerea inculpatului de a se urca într-un tren care urma să îi ducă până în municipiul Bacău. Ajunsă la destinaţie, victima minoră a fost condusă în zona Autogării, acolo unde mai multe persoane fără locuinţă amenajaseră un adăpost într-un complex de clădiri abandonate, aflate în stare de ruină.

Din relatările persoanei vătămate a rezultat faptul că, odată integrată în societatea oamenilor fără adăpost cantonaţi în zona Autogării, a fost prezentată de către inculpatul V. C. M ca fiind soţia sa.

Ulterior, inculpatul a constrâns-o la raporturi sexuale şi a obligat-o, de asemenea, ca în timpul zilei să cerşească în apropierea a două supermarketuri din zona autogării, iar seara, să întreţină raporturi sexuale contra cost cu mai mulţi bărbaţi pe care acesta i-a racolat.

Minora s-a aflat în compania inculpatului, circa două săptămâni, timp în care acesta a dus-o în mai multe locuri de pe raza municipiului Bacău, frecventate de persoanele fără adăpost. În toată această perioadă, inculpatul i-a administrat, în repetate rânduri, corecţii fizice pe care victima le-a descris în termeni ce exprimă o intensitate deosebită şi care, erau în esenţă, cauzate de insuficienţa sumelor de bani obţinute din cerşetorie.

Ulterior, minora a reuşit să scape de sub supravegherea inculpatului şi a revenit pe raza municipiului Bacău unde a cunoscut o minoră, în vârstă de 14 ani la acea dată, şi pe concubinul acesteia, inculpatul D. I., în vârstă de 20 ani.

Cei doi i-au propus să îi însoţească până în municipiul Roman, la locuinţa inculpatului D. I , transportând-o cu un autoturism spre această destinaţie.

În perioada următoare minora a fost determinată să întreţină raporturi sexuale contra cost cu mai mulţi bărbaţi, de fiecare data fiind însoţită de către minora în vârstă de 14 ani şi de către o altă persoană de sex feminin.

Cele două, la rândul lor practicante ale prostituţiei, aveau rolul de a o supraveghea direct pe victima minoră, discutau cu clienţii interesaţi de serviciile acesteia şi încasau în avans sumele de bani plătite de aceştia. Sumele de bani încasate în schimbul serviciilor sexuale oferite de către persoana vătămată erau remise inculpatului D. I.

Regimul de exploatare la care a fost supusă minora a luat sfârşit la data de 2.09.2017, atunci când un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Neamţ a depistat-o în timp ce încerca să atragă persoane de sex masculin cu care să întreţină relaţii sexuale contra cost, pe şoseaua de centură a municipiului Roman, în apropierea unei fabrici de pâine.

În momentul înterpelării, minora şi-a declinat identitatea şi vârsta reală, fapt ce le-a prilejuit organelor de ordine publică constatarea că aceasta figura în bazele de date administrate de Ministerul Afacerilor şi Internelor ca „minor dispărut”. Conform documentelor constatatoare întocmite la acea dată, minora a fost condusă la sediul Poliţiei Municipiului Roman şi predată mai apoi lucrătorilor din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani.

Investigaţiile efectuate în cursul urmăririi penale au relevat faptul că în cursul anului 2017 şi până în luna martie a anului 2018, inculpatul D. I., a determinat-o pe minora în vârstă de 14 ani cu care întreţinea o relaţie de concubinaj, să practice prostituţia în folosul său, obţinând în mod curent sume de bani rezultate din activităţile desfăşurate de aceasta. După ce, în luna martie 2018, minora ajunsă la vârsta de 15 ani a dat naştere unui copil, inculpatul a determinat-o să recurgă la practicarea cerşetoriei. Din acel moment şi până în prezent, minora a apelat în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material, inculpatul beneficiind în mod curent, de foloasele patrimoniale rezultate de pe urma acestor activităţi.

La data de 22.07.2018, minora a fost depistată în parcarea unui supermarket din municipiul Roman, în timp ce apela la mila trecătorilor pentru a obţine diferite sume de bani.

Cu ocazia audierii mamei persoanei vătămate, aceasta a aratăt faptul că fiica sa a fugit de acasă în primăvara anului 2017, pe când avea doar 14 ani. Din acel moment, în ciuda opoziţiei sale, minora a întreţinut o relaţie de concubinaj cu inculpatul D. I.

De asemenea, din probele administrate în cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2017, inculpatul L. C., a recrutat o minoră în vârstă de 17 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care aceasta se afla, iar ulterior a transportat-o pe raza municipiului Bacău, acolo unde a adăpostit-o în zona unui complex de clădiri abandonate şi până în luna februarie 2018, a exploatat-o prin obligare la practicarea prostituţiei şi a cerşetoriei.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul o obliga pe persoana vătămată să cerşească fiind nevoită să suporte agresiuni fizice extrem de dure.

În legătură cu circumstanţele în care inculpatul L. C. a recrutat-o pe minoră, s-a reţinut faptul că în cursul lunii mai 2017, atunci când persoana vătămată în vârstă de 17 ani era încă beneficiara unei măsuri de protecţie, aflându-se în zona gării Iaşi Nord, sub influenţa vaporilor de prenandez, l-a întâlnit pe inculpat care i-a făcut promisiuni romantice şi mai apoi a convins-o să-l însoţească în municipiul Bacău. Din acel moment, s-a aflat sub autoritatea inculpatului până în luna februarie 2018, când a reuşit să fugă iar ulterior, la data de 4.03.2018, acesta a fost arestat preventiv pentru săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La activităţi au participat şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Bacău şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Neamţ.

Articolul anterior

Nemțenii au semnat, în număr covârșitor, pentru Klaus Iohannis! Liberalii din Neamț au strâns peste 60.000 de semnături!

Articolul următor

(P) Interviu. Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români: peste 2.200.000 de semnături

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular