ISSN 2457 - 3973

Nemţean acuzat de poliţişti că a exploatat ilegal 15.000 metri cubi de agregate minerale

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Neamț au finalizat cercetările faţă de un bărbat, de 33 de ani, din Neamț, administratorul SC Edaca Grup Gherăeşti, bănuit de exploatarea ilegalăa  15.000 metri cubi de agregate minerale din albia minoră a râului Moldova.

În urma cercetării efectuate la faţa locului, au fost identificate 6 perimetre din care au fost extrase agregate minerale.

Totodată administratorul societăţii a prezentat organelor de cercetare penală mai multe avize de însoţire a mărfurilor care atestau, în mod nereal, că utilajele societăţii ar fi extras agregate minerale din perimetrul atribuit unei unitaţi administrativ teritoriale, în baza unui contract de prestări servicii.

Prejudiciul total cauzat prin extragerea, în mod ilegal, a cantității de aproximativ 15.000 m.c. de agregate minerale a fost evaluat la aproape 700.000 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asiguratorii, aplicându-se sechestru asigurator asupra unui număr de 18 autovehicule, acesta fiind recuperat în totalitate.

Cercetările au fost finalizate, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de trimitere în judecată.

Articolul anterior

Fostul Motel Bicaz s-a făcut scrum în urma unui incendiu (foto-video)

Articolul următor

Trei medii de 10.00 la Evaluarea Naţională în Neamţ. Iată lista cu notele din judeţ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.