ISSN 2457 - 3973

O femeie din Neamţ a scos la vânzare pe internet cu molar de mamut. Cerea 4.000 euro.

O femeie din localitatea Borleşti a scos la vânzare, pe internet, un molar de mamut, vechi de 10.000 ani.

Pentru molar, femeia cerea nici mai mult nici mai puţin decât 4.000 euro.

Probabil pentru că şi-a dat seama că acest lucru este interzis, aceasta a şters anunţul. A fost prea târziu, pentru că poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ au aflat şi au demarat o anchetă.

Miercuri (2 noiembrie 2022), femeia a fost „vizitată” de poliţişti care au găsit molarul la domiciliul acesteia.

„Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că, bunul fosil a fost descoperit întâmplător, în anul 2018, în albia râului Nechit, în localitatea Borlești, de către un bărbat, din aceeași localitate, în prezent decedat. Acesta l-ar fi oferit în dar femeii de 55 de ani, care l-ar fi păstrat ca piatră decorativă, necunoscând valoarea și proveniența acestuia. Molarul de mamut, estimat la o vechime de aproximativ 10.000 de ani, a fost ridicat de organele de politie și în perioada următoare va fi predat unei instituții specializata a statului, conform dispozițiilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Poliţiştii reamintesc faptul că, potrivit potrivit articolului 49, din Legea 182 din 2000, privind protejarea patrimoniului cultural național mobil, persoanele fizice care au descoperit în mod întâmplător bunuri din categoria bunurilor culturale, paleontologice și arheologice sunt obligate să le predea autorităților statului, în termen de 72 de ore de la descoperire.

Articolul anterior

Deputatul Oana Bulai (PSD Neamţ) acuză: „Primăria Roman ratează oportunități majore de investiții!”

Articolul următor

Două femei din Ucraina, rănite într-un accident rutier pe E85, în Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular