ISSN 2457 - 3973

Opt autobuze noi au fost achiziţionate de societatea Troleibuzul cu sprijinul CJ Neamţ

Societatea „Troleibuzul“, al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Neamț, se mândrește cu o realizare importantă, reușind să aducă în curtea proprie patru autobuze de capacitate mică, de câte 22 de locuri, Karsan Jest, cu motor Iveco, Euro 5, și patru de capacitate medie, de 55 de locuri, Isuzu Novociti, cu motor Isuzu, Euro 6. Investiția se datorează legislativului județean, care a acceptat să aloce fonduri prin majorarea de capital a societății aflate în subordine, astfel încât să poată fi onorat contractul de leasing, cu o durată de cinci ani și o valoare de 1,3 milioane de euro.

„Teoretic, cu aceste mijloace de transport vom opera în viitorul program de transport public de călători, care va intra în vigoare probabil din luna septembrie a acestui an, dar practic, nu este exclus să le scoatem pe trasee după ce vom finaliza toate formalitățile privind recepția finală și clasificarea lor. S-ar putea să le introducem pe trasee, în sensul în care dorim să facem o reparație capitală a mijloacelor de transport din dotarea actuală. În prezent funcționează 16 autobuze și 25 de troleibuze. Din punctul nostru de vedere, cele opt autobuze noi reprezintă cea mai mare realizare din ultimii ani și datorită sprijinului Consiliului Județean am reușit să depășim prima etapă în lungul parcurs pentru a activa ca operator regional“, a declarat Nadia Năstase, directorul SC „Troleibuzul“ SA.

Reprezentanții acestei societăți apreciază colaborarea avută cu Consiliul Județean, care a acceptat solicitarea privind achiziționarea de mijloace de transport în sistem leasing, prin majorarea de capital.

„Ambele loturi de autobuze sunt dotate cu platforme care asigură accesul persoanelor cu dizabilități și au și locuri speciale pentru astfel de călători. De asemenea, fiecare autobuz are panou de informare călători și sistem audio de informare, aceste aspecte aducându-ne foarte aproape de modelul de transport european“, a precizat directorul economic Adriean Chirilă.

Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, a declarat că pe lîngă efortul depus de către cei din conducerea societății trebuie apreciat și cel al membrilor AGA și CA, care au identificat soluția cea mai potrivită și au susținut echipa managerială, pentru realizarea acestui plan.

„Întindem o mână de câte ori ne este cerut ajutorul, iar societatea «Troleibuzul» avea nevoie de acest sprijin, pentru că prin activitatea sa se adresează cetățenilor și ne interesează să le fie lor bine, plus că se impunea alinierea parcului auto la cele din UE. Mă bucur că a fost făcut un pas important în privința dotărilor și că se va asigura confortul celor care vor apela la serviciile asigurate cu mijloacele de transport ale societății. Rămâne și pe viitor preocuparea de a se face noi astfel de achiziții “, a declarat președintele Emilia Arcan.

Scopul vizat de către conducerea „Troleibuzul“ este ca în viitorii ani să prea cât mai multe, dacă nu toate traseele de pe aria ADI Urbtans și să continue achiziția de mijloace de transport, inclusiv troleibuze.

Articolul anterior

Marş pentru viaţă şi familie organizat de Protopopiatul Piatra Neamţ

Articolul următor

Reţinut pentru o ţeapă de 120.000 lei cu ţigări

2 Commentarii

  • Frumoase laude aduse celor ce nu au facut mai nimic. Efortul daca pote finumit asa, apartine intelegerii si viziunii pe viitor al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare URBTRANS, care a transformat aceasta societate in operator regional cu ajutorul primarilor din asociatie, sprijiniti in actiuni de un presedite de Consiliu Judetean ce se numea Constantin Iacoban si nu Arcan, care nu cladeste ci distruge.

    Ioan Cucoreanu

  • Laudabila aceasta actiune a Consiliului Judetean si in special a doamnei presedinte Emilia Arcan, care, desi atacata din toate partile de umbrele peneliste potrivnice dezvoltarii orasului nostru, isi vede serios si responsabil de atributiile aferente pozitiei publice pe care o detine, facand tot posibilul sa dea suburbiei noastre un aer european, sa vina in interesul cetatenilor de toate categoriile sociale. Hienele peneliste nu pot vedea cu ochi buni toate aceste realizari si scormonesc, dupa obiceiul caracteristic, doar-doar vor gasi ceva care sa le miroase a materie descompusa. „Doamna de fier” a orasului s-a dovedit pana acum mai mult decat un constructor, un oficial care pune pe primul loc interesul semenilor sai, indiferent de comentariile malitioase de care este constienta ca nu vor inceta nici de-acum inainte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *