ISSN 2457 - 3973

Opt suspecţi de evaziune fiscală au ajuns pe mâna poliţiştilor nemţeni

În perioada 1 – 20 septembrie 2019, în cauzele penale aflate în instrumentare, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 8 suspecți, iar într-un număr de 5 dosare penale, au propus unităților de parchet care le supraveghează cercetările, trimiterea în judecată a inculpaților cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni economice.

În aceeași perioadă, a fost recuperată, în cont bancar, suma totală de 852.883 lei reprezentând prejudicii create prin săvârșirea de infracțiuni economice.

Spre exemplu, pe 9 septembrie, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț referatul de terminare a urmăririi penale în dosarul penal prin care s-a propus emiterea rechizitoriului și sesizarea instanţei competente a judeca inculpații  pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. ,,c” raportat la art. 9 alin. 2 din Legea 241/2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal.

În fapt,  în perioada 2011 –2014, societatea comercială a declarat cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale în valoare de peste 3.000.000 lei, înregistrând în evidența contabilă a societății facturi fiscale ce ar fi fost emise de mai multe societăți comerciale de pe teritoriul României și astfel societatea și-a diminuat obligațiile fiscale cu peste 1.000.000 lei, reprezentând TVA în valoare de aproximativ 700.000 lei și impozit pe profit în valoare de peste 400.000 lei.

Articolul anterior

Interviu cu Raluca Turcan (prim-vicepreşedinte PNL)! Ce înseamnă ”România normală”?

Articolul următor

Polițiștii locali supraveghează 11 școli și licee din municipiul Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.