NewsAllert :

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

FOTO Maşină răsturnată la Răuceşti. Şoferul a fost rănit.

Patru minori din Piatra-Neamţ, cu vârste între 14 şi 17 ani, au tâlhărit mai multe persoane

  • 13 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Pe 18 iunie, verdictul procesului pe granița dintre Neamț și Harghita! Prefectul Lazăr, prezent la toate termenele!

Prefectul George Lazăr a fost prezent, joi, la ultimul termen al procesului (recurs) privind granița dintre județele Neamț și Harghita.

Instanța a rămas în pronunțare iar în data de 18 iunie vom afla dacă județul Neamț pierde circa 5.000 de hectare aflate pe teritoriul comunei Bicaz Chei.

”Astăzi am fost împreună cu domnul Gheorghiță Oniga, primar al comunei Bicaz Chei și cu domnul Simion Stâncel, directorul Oficiului de Cadastru Neamț, la Curtea de Apel Ploiești la ultimul termen din cadrul procesului Cheile Bicazului. Am susținut în calitate de prefect al județului Neamț, drepturile patrimoniale ale județului nostru și am apărat în instanță limita teritorială a comunei Bicaz Chei și implicit a Neamțului. Consider că împreună cu domnul primar și cu domnul director am făcut toate demersurile juridice în a apăra corect drepturile județului Neamț și am speranța că vom avea o soluție juridică legală care să statueze limitele reale ale județul nostru. Pronunțarea hotărârii judecătorești se va da pe data de 18.06.2020 prin intermediul grefei instanței”, a declarat prefectul George Lazăr.

Inițial, prin neimplicarea autorităților județene (fosta conducere a Prefecturii și conducerea CJ Neamț), instanța de fond a decis să acorde municipiului Gheorgheni o suprafața importantă a comunei Bicaz Chei. Cu alte cuvinte, județul Neamț pierdea circa 5.000 de hectare, într-o zonă importantă și din punct de vedere turistic și implicit economic. Dar nu aceasta era problema pe fond, ci una a respectării granițelor administrativ teritoriale.

Ultimele termene ale procesului au avut loc în mandatul fostului prefect Daniela Soroceanu, venită de pe postul de secretar al Consiliului Județean Neamț. Daniela Soroceanu nu a fost prezentă la niciun termen la instanță pentru a reprezenta interesele județului Neamț. Iar Tribunalul Prahova a dat câștig de cauză municipiului Gheorgheni:

Prin sentința nr. 856 din 12.06.2019, pronunțată de Tribunalul Prahova, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal în dosarul nr.1417/105/2011* a fost admisă cererea de chemare în judecată formulată de municipiul Gheorgheni, a fost anulat procesul – verbal emis în anul 1998, având ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ și a fost stabilită linia de hotar dintre teritoriul administrativ al orașului Gheorgheni și teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei, astfel: DN 12 Gheorgheni (DN 1) – Lacu Roșu – limita jud. Neamț 0 +000.32 + 32,000 km, conform Hotărârii Guvernului nr.540/2000 din 22.06.2000, publicată în Monitorul Oficial, Partea I a nr.338 din 20.07.2000”.

Imediat după ce a fost numit în funcție, prefectul George Lazăr a participat la fiecare termen al recursului intentat de autorități și a susținut cauza județului Neamț.

Rămâne de văzut dacă George Lazăr, de profesie avocat, a reușit să convingă instanța prahoveană că granița județului Neamț trebuie să rămână cea stabilită prin lege.

 

Articolul anterior

O mașină a luat foc pe drumul european E85, la Săbăoani

Articolul următor

Copil de un an și șapte luni, accidentat după ce a fost lăsat nesupravegheat

Un comentariu

  • Rușine Madamme Soroceanu, felicitări prefectului Lazar. Vom câștiga!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.