ISSN 2457 - 3973

PENIBIL Troleibuzul și DRUPO – societăți cu subvenții de la CJ Neamț – premiate la Topul Firmelor

Situație de toată jena pentru directorii a 2 societăți aflate în subordinea Consiliului Județean Neamț. Deși primesc zeci de milioane de lei subvenții din banii nemțenilor, cele 2 societăți au fost premiate în cadrul Topului Firmelor din județul Neamț pentru performanța economică pe care o au. Pe bune??

Directorii celor 2 societăți nu au avut nici o reținere în a participa la sindrofia organizată de Camera de Comerț și Industrie la Restorul Condor (aflat în proprietatea deputatului PSD Alexandru Rotaru). Și-au ridicat zâmbind cele 2 premii și au pozat mândri de managementul performant de care au dat dovadă (pe bani publici și subvenții substanțiale de la CJ).

Cel puțin în cazul societății Troleibuzul, acolo unde chiar directoarea Nadia Năstase se plângea că nu mai are bani de motorină, situația este de-a dreptul penibilă. Este de notorietate episodul din urmă cu o lună când directoarea a ordonat, într-o zi cu temperaturi de 5 grade și pe ploaie, ca nici o mașină să nu iasă pe traseu.

Administratorul public al județului, Cătălin Chiței, este singurul care a reacționat la această situație și a cerut directorilor DRUPO și Troleibuzul să returneze premiile Camerei de Comerț și Industrie Neamț.

”Ridicolul a depășit orice limite. Denaturarea adevărului nu poate duce la succes și dezvoltare. Am fost surprins să aflu că două dintre societățile la care Consiliul Județean Neamț este actionar majoritar au fost premiate de Camera de Comerț și Industrie Neamț pentru performanțele reușite în 2018. Surprinderea mi-a fost și mai mare să văd că directorii Troleibuzul și Drupo au fost și au ridicat aceste premii. Chiar au făcut și fotografii cu trofeele. Este total nepotrivit ca doi antreprenori nemțeni sa fie privați de recunoașterea performanțelor reale în fața a două societăți care fie trăiesc din subvenții, fie au nevoie de ajutor pentru a supraviețui. Este total injust, iar managementul celor două companii ar fi trebuit sa știe că locul lor nu este la masa performerilor. Le cer societăților sa returneze premiile pe nedrept primite, în caz contrar urmând a sista orice forma de sprijin din partea acționarului majoritar. O societate performantă și premiată nu are nevoie de salvare”, a declarat administratorul public, Cătălin Chiței.

Directorii DRUPO și Troleibuzul, Ana Monda și Nadia Năstase, membri ai PSD Neamț, sunt susținuți puternic de șeful de partid, președintele CJ Neamț Ionel Arsene.

Articolul anterior

Cozmanciuc dezvăluie prioritățile Guvernului PNL! Bonus – desecretizarea Dosarului ”10 august”!

Articolul următor

Pieton accidentat după ce a trecut neregulamentar strada

0 Commentarii

  • Sa va spun eu cum sta cu camera de comert. Cand eram director la Locativ cei de la camera au spus ca daca dorec diploma cu locul 1 sa 0latesc 5000 de lei locul 2 , 3000 de lei si locul 3, 2000 de lei. Le am dat cu flit. Cam asa se premiaza firmele care sunt in faliment, insa au inbogatit tot felul de potentati locali si agarici din politica locala! Si daca e sa vorbim pe sleau, presedintele camerei este inculoat si premiaza viitorii inculpati!! Asta inseamna sa ti ajuti semenii la greu!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *