ISSN 2457 - 3973

Percheziții DNA la Registrul Auto Român din Neamț, Suceava, Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud și București

Procurorii DNA efectuează joi, 26 noiembrie, percheziții la sediile Registrului Auto Român din Neamț, Suceava, Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud și București vizând fapte de corupție, spălare a banilor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2018 – 2020, susțin anchetatorii.

Percheziții se derulează și la Serviciul Județean Anticorupție Suceava, Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava și la o societate care confecționa plăcuțe de înmatriculare.

În total, sunt percheziții la 67 locații (instituții de stat, private și la persoane fizice.

În județul Neamț este vizat sediul RAR pentru fapte de corupție comise în timpul fostei conduceri, potrivit unor surse din rândul anchetei.

Ancheta generală vizează înmatriculări ale unor autoturisme cu grave probleme tehnice care ar fi trecut inspecția RAR în mod ilegal.

 

Comunicatul oficial al DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracțional organizat, presupus săvârșite în perioada 2018-2020.

În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor: Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Articolul anterior

Florin Zaharia (USR PLUS Neamț): ”Îmi doresc ca Neamțul să aibă o voce puternică în Parlament, care să lupte pentru oameni!”

Articolul următor

Un alt șofer drogat a fost prins în Piatra-Neamț de polițiștii rutieri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *