ISSN 2457 - 3973

Percheziții în Neamț, într-un dosar cu mită, arme și braconaj

Ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat, marți, două percheziții domiciliare și au pus în executare un mandat de aducere pentru o persoană. Aceasta este cercetată în două dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive și braconaj, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Direcției Generale Anticorupție.

”În fapt, inculpatul a dat o sumă de bani unui polițist pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat. În urma perchezițiilor au fost ridicate două arme de foc de producție industrială, din care una militară, deținute fără drept, componente de armă, muniții, materii explozive, trofee vânătorești, precum și circa 150 de kg de carne susceptibilă de a proveni din săvârșirea unor infracțiuni de braconaj. Față de un suspect, persoană fizică fără calitate specială, procurorul a dispus măsura reținerii preventive, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj”, se arată în comunicatul DGA.

Dosarele s-au constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor Serviciului Județean Anticorupție Neamț iar ancheta a continuat cu sprijinul IPJ Neamț, Direcția de Operațiuni Speciale, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și Jandarmeria Neamț.

Articolul anterior

ALERTĂ Creștere semnificativă a cazurilor Covid-19 în județul Neamț! Se extind 3 focare! (miercuri, 22 iulie)

Articolul următor

Eugen Țapu-Nazare, PNL: ”Sprijinim studenții care doresc să devină antreprenori”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *