ISSN 2457 - 3973

Percheziţii în Neamţ la o reţea care elibera certificate false de vaccinare împotriva COVID-19

Poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează, miercuri (12 ianuarie 2022), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, efectuează un număr de 25 de percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ şi Iaşi, suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, se pun în executare 5 mandate de aducere şi 7 ordonanţe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

„Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, arată ofiţerii anti-corupţie.

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ de către D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Potrivit unor surse, în acest dosar au lucrat şi ofiţeri sub acoperire care s-au infiltrat în reţeaua care elibera certificate false de vaccinare împotriva COVID-19.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor D.G.A. din cadrul serviciilor judeţene anticorupţie Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Bacău, a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, precum şi efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamt şi Brigăzilor de Operaţiuni Speciale Bacău şi Suceava.

Articolul anterior

De azi au intrat în vigoare restricţiile în Piatra-Neamţ! Sunt vizate majoritatea activităţilor!

Articolul următor

Tânără accidentată pe o trecere de pietoni din Roman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *