ISSN 2457 - 3973

Percheziţii în Neamţ şi Bacău. Trei suspecţi de furt au fost reţinuţi.

Poliţiştii nemţeni au efectuat două percheziţii domiciliare în Neamţ şi Bacău la suspecţi de furt.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie-noiembrie 2021, trei persoane cu vârste cuprinse între 18 și 33 ani, angajați ai unei firme de telecomunicații, ar fi sustras 500 de metri de cablu telefonic prin escaladarea  stâlpilor de susținere ai rețelei de telefonie, de pe raza localității Secuieni. Ulterior aceștia au transportat cablul în județul Bacău, extrăgând firele de cupru și comercializându-le. Totodată, la data de 8 martie a.c., cei în cauză s-ar fi deplasat în aceeaşi localitate, unde ar fi tăiat 100 metri de cablu telefonic, pe care l-au abandonat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul principal Georgiana Puşcaşu.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă.

Cele 3 persoane au fost conduse la sediul Secției de Poliție Rurală Români, în vederea continuării cercetărilor.

În activități, au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În urma probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Articolul anterior

Deputatul Cozmanciuc: „Fondul de fonduri de capital de risc, finanțat prin PNRR, a devenit operațional!”

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamţ anunţă ce donații sunt necesare refugiaților ucrainieni găzduiţi în oraş

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.