ISSN 2457 - 3973

Percheziţii lângă Târgu Neamţ la persoane care deţineau arme ilegal

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat 4 percheziții, în localitatea Brusturi, la domiciliile unor bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 52 de ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Acțiunea a vizat creșterea gradului de siguranță și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc supuse autorizării, deținute ilegal, arată un comunicat al IPJ Neamţ.

„În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit o armă de vânătoare, confecţionată artizanal, o armă neletală supusă autorizării, de tir sportiv, 2 lunete şi o lanternă, un dispozitiv de tip” red point”, 51 de cartuşe cu glonţ, 3 cartuşe de vânătoare, 11 cartuşe confecţionate artizanal, 3 tuburi de cartuş, 100 de bile de plumb de diferite dimensiuni, 20 de capse de iniţiere, 4 bare de plumb, un cuţit de vânătoare şi o sabie construită artizanal, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că persoanele în cauză nu figurează ca deţinători de arme şi muniţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subcomisarul Ramona Ciofu.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea probării întregii activități infracționale a celor implicați.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Articolul anterior

Județul Neamț va avea două noi trasee de pelerinaj: „Camino de România” şi „Via Mariae”

Articolul următor

De Revelion, petrecem împreună în centrul orașului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *