ISSN 2457 - 3973

Pericol MAJOR de AVALANȘĂ în masivul Ceahlău!

Salvamontiștii nemțeni au emis, duminică, o nouă avertizare de pericol de avalanșă în masivul Ceahlău, ca urmare a straturilor succesive de zăpadă care s-au așternut în ultimele zile.

”În cursul noptii (de sâmbătă spre duminică – n.r.), ninsoarea a reînceput în Masivul Ceahlău, în jurul orei 11,00 un strat nou, de zăpadă grea s-a depus peste cea existentă crescând considerabil riscul producerii avalanșelor pe pante cu o înclinație de peste 30 grade. Singurul traseu deschis turiștilor este din Izvorul Muntelui prin Curmătura Lutul Roșu cu deviația din zona Jgheabului Cabanei prin Traseul ce vine dinspre Hotare și Șeaua Lespezi. Celelalte trasee vor rămâne închise până la normalizarea situației. Critic va fi începând de marți, 25 aprilie și până sâmbătă, 29 aprilie, când se anunță o încălzire accentuată. Au fost puse anunțuri atât la punctele Salvamont cât și la ghișeele Parcului Național Ceahlău”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Aceasta nu este prima avertizare de pericol de avalanșe pe care salvamontiștii nemțeni au emis-o în ultimele săptămâni. Tragedia care s-a produs, sâmbătă, în masivul Retezat, atunci când doi copii au murit surprinși de o avalanșă, ar trebui să dea serios de gândit turiştilor dar şi alpiniştilor profesionişti, că avertizările pe care le fac salvamontiştii sunt cât se poate de întemeiate.

Articolul anterior

O viață pierdută, alte 3 salvate! Prelevare de organe la Spitalul Județean Neamț!

Articolul următor

Incendiu la Tazlău! I-a dat foc la casă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *