ISSN 2457 - 3973

Peste 20,000 nemţeni cu handicap pot beneficia de cardul european pentru dizabilitate!

Persoanele cu handicap din județul Neamţ pot depune cereri pentru eliberarea cardului european pentru dizabilitate.

DGASPC Neamţ anunţă pe toți cei interesaţi că solicitările se primesc din această săptămână la sediul instituției, din strada Alexandru cel Bun, nr. 11, Piatra Neamț, camera 50 unde există şi cereri tip la dispoziţia doritorilor dar pot fi depuse și în format electronic, pe adresa de e-mail [email protected].

Cardul se eliberează la cerere.

Persoanele îndreptăţite, părintele, reprezentantul legal, tutorele, precum și O.N.G.-ul al cărui membru este persoana cu handicap pot depune o cerere scrisă, însoţită de o fotografie recentă (tip buletin) la sediul DGASPC Neamţ. Persoanele cu handicap vor primi împreună cu cardul instrucţiunile de folosire precum şi sprijin şi îndrumare.

Cardul european pentru dizabilitate le dă dreptul persoanelor cu handicap la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber în România şi în alte 7 state membre ale Uniunii Europene: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda și Malta.

Persoanele care pot beneficia de card sunt copiii şi adulţii cu handicap, cu certificate de încadrare în grad de handicap în termen de valabilitate.

Cardul este nominal, netransmisibil şi intră în vigoare de la 01.01.2017 fiind valabil până în luna august 2020.  Serviciile stabilite de fiecare dintre cele 8 state participante la acest proiect, de care beneficiază persoanele cu handicap în baza cardului vor fi postate periodic pe site-ul http://dizab.eurocard.gov.ro/.

Cardul, un pas important către integrarea socială, îşi propune să fie pentru persoanele cu dizabilităţi o invitaţie de a vizita lumea şi de a îndrăzni să-şi depăşească limitele.

Articolul anterior

DNA: Jumătate din Biroul Poliției Rutiere Piatra Neamț a luat mită!

Articolul următor

Începe pelerinajul liderilor de la centru în judeţul Neamţ! Uniunea Salvaţi România deschide ”balul”!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *