ISSN 2457 - 3973

Piatra Curată, ediția a XI-a  

Am început campania Piatra Curată de anul acesta cu o acțiune de plantare pe Muntele Cârlomanu. Devenită deja o tradiție pentru orașul nostru, Piatra Curată și-a propus și la a XI-a ediție continuarea acțiunilor de protejare a naturii și de îngrijire a spațiului înconjurător.

Astăzi, pe Muntele Cârlomanu, în spatele Colegiului Tehnic de Transporturi, zeci de voluntari  au plantat pini, cireși sălbatici și paltini, într-o inițiativă ce are ca scop consolidarea solului și îmbunătățirea calității aerului din zonă. Au participat elevi de la Școala Gimnazială Nr. 2, juniori și profesori de la Secția Lupte a CS Ceahlăul Piatra-Neamț și membri ai Uniunii Județene a Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Neamț.

Până la sfârșitul lunii aprilie, Primăria Piatra-Neamț va organiza mai multe activități în cadrul campaniei, inclusiv cea mai amplă inițiativă de până acum pentru amenajarea spațiilor verzi din oraș.

„Suntem în Luna Pădurii, care a fost marcată astăzi cu o acțiune de plantare în Piatra-Neamț, pe dealul Cârlomanu. M-am bucurat că voluntari de toate vârstele și-au oferit din timpul lor naturii, bunăstării orașului lor și m-am bucurat pentru copiii care astăzi au învățat o lecție despre grijă și responsabilitate. Le mulțumesc tuturor celor prezenți astăzi pentru energia și implicarea lor! Piatra Curată este despre lucrurile frumoase pe care le poate face o comunitate unită. Azi am dat startul ediției a XI-a și o vom continua cu cea mai mare acțiune de înfrumusețare a zonelor verzi din oraș!” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Tot astăzi începe și activitatea de plantare a arbuștilor ornamentali în mai multe zone din oraș – Parcul Central, Curtea Domnească și Parcul Aurora –, parte a obiectivului asumat de Primăria Piatra-Neamț de la începutul anului. Peste 14 milioane de lei sunt alocați pentru întreținerea grădinilor publice, parcurilor, spațiilor verzi, bazelor sportive și zonelor de agrement.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă pe strada Valea Seacă din Târgu-Neamţ

Articolul următor

Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ propune măsuri legislative pentru îmbunătăţirea condiţiilor mediului de afaceri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular