NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 14 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Piatra-Neamț 2021: Cel mai amplu program de asfaltare și modernizare a străzilor

Primăria Piatra-Neamț va derula până la sfârșitul acestui an un amplu program de asfaltare și modernizare a străzilor din municipiu. Pe lângă lucrările de reparații curente deja planificate și anunțate public,  7 străzi din diferite cartiere ale orașului vor fi modernizate în cursul anului 2021, în prezent lucrările fiind în diferite etape de proiectare sau execuție.

În această perioadă intră în execuție străzile Ion Sergentu și Aleea Brazilor, în zona Pârâul Țiganului. În a doua etapă vor fi modernizate străzile Izvor, Izvoraș și Schitului pentru care urmează procedura de achiziție publică pentru contractele de execuție. Vor urma Str. Călugărului  din cartierul Pietricica și Strada Mintiana din zona Dărmănești. În vederea modernizării acestor străzi se lucrează la studiul de soluții pentru demararea procedurii de achiziție pentru  proiectare și execuție. Pe Strada Mintiana, tot în acest an, sunt programate și lucrările pentru racordare la utilități, urmate de asfaltare.

„Modernizarea străzilor este un pilon esențial pentru orice comunitate care vizează dezvoltarea și creșterea condițiilor de trai. Este vorba de cel mai important impact pe care un om îl care cu locul în care trăiește, muncește, își crește copiii. Fiecare pietrean, indiferent de zona în care locuiește, trebuie să aibă acces la condiții civilizate, așa că voi monitoriza foarte atent derularea acestor proiecte și execuția propriu-zisă a lucrărilor”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Anul acesta vom realiza etapa de proiectare pentru mai multor străzi din cartierul Pietricica și din anexa Văleni, lucrările propriu-zise de modernizare urmând să fie executate în anul 2022. Este vorba despre străzile Veteranilor, Smarald, Cuarț, Aerodrom și Aleea Aviatorilor (cartier Pietricica) și străzile Stejarului, Cernegura, Măgura, Muntelui (anexa Văleni).

Pe lângă aceste lucrări ce vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local, se vor moderniza și următoarele străzi cu bani europeni:

  • Strada Dimitrie Leonida și Bulevardul 9 Mai (până la gara din Piatra-Neamț)
  • Bulevardul Decebal (de la Mall Shopping City), Piața Mihail Kogălniceanu și Bulevardul Traian (până la Colegiul Gh. Cartianu)
  • Strada Mihai Viteazu  (de la magazinul Kaufland până la Sala Polivalentă).

Primăria Piatra Neamț pregătește o întâlnire cu reprezentanții firmelor de construcții din zona metropolitană Piatra-Neamț, cu scopul de a crește capacitatea de execuție și calitatea lucrărilor efectuate pe raza municipiului.

Primarul Andrei Carabelea: „Pe de o parte vrem să vedem care sunt așteptările constructorilor, iar pe de altă parte îmi doresc să-i conving pe toți să aibă încredere și să participe la licitațiile publice pe care le vom lansa.”

Reprezentanții firmelor de construcții care doresc să participe la această întâlnire sunt rugați să completeze formularul de înscriere disponibil aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQGjDBx7W3VHrIeT5WLPwVV49xxV1o6I89cQD3ROMkT8_TqQ/viewform

Articolul anterior

Eurodeputatul Dragoş Benea (PSD) denunţă lipsa finanţării în PNRR pentru construcţia de autostrăzi în Moldova

Articolul următor

Un tânăr din Roznov, căutat internaţional, a fost prins de poliţişti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.