NewsAllert :

Măsurile Planului Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului PNL, în valoare de 100 miliarde euro

Drama unei tinere din Neamț: tâlhărită și la un pas să fie violată! A fost salvată în ultima clipă!

Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”De astăzi piaţa gazelor naturale este liberalizată. Românii ar trebui să plătească facturi cu 10-15% mai mici”

Organizația PSD Roznov, propusă spre dizolvare! Se pregătește Ciprian Șerban pentru Primărie sau voturile PSD merg la actualul primar?!

Bacalaureat în Neamț: rezultate mai slabe în 2020 față de anul trecut! O singură medie de 10,00 și promovabilitate de 64,89%!

Sondaj IMAS în iunie 2020: PSD scade simțitor, PNL și USR – creștere ușoară, PRO România stagnează, PMP la limită!

A apărut ”CoolT NEAMȚ” – revista culturală a Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”

Pagubele produse de ploile torențiale de luni, din județul Neamț

COD ROȘU pentru mai multe localități din Neamț! A fost emis mesaj RO-ALERT!

Trei femei din Neamț, dispărute de acasă, sunt căutate de polițiști (foto și detalii)

Reținut de polițiști după ce a furat o mașină și a condus-o beat și fără permis

Bătaie colectivă la Bodești, pentru o bucată de pământ, sfârșită la spital și în arest

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”Bani de la Guvern pentru localitățile din Neamț afectate de inundații!”

Un individ care și-a bătut mama a ajuns în Arestul Poliției Neamț

Trei hoți din Piatra-Neamț au fost reținuți de polițiști

ISSN 2457 - 3973

Piatra-Neamț, stațiunea Durău, mănăstirile din zona Tg. Neamț – într-un film de promovare al județului Neamț realizat în anii ’80

Un film de prezentare al județului Neamț, realizat în anii 80 pentru Publiturism (fosta editură comunistă pentru promovarea turismului, transformată după 1990 în Publirom), dezvăluie pentru cei care nu își aduc aminte sau care sunt născuți după această perioadă, cum arăta municipiul Piatra-Neamț, stațiunea Durău sau mănăstirile din zona Tîrgu Neamț în acea vreme.

Filmul care îl are ca amfitrion pe actorul Cornel Nicoară – în vremea aceea un agreat al sistemului și cel care se ocupa de manifestările de omagiere a cuplului dictatorial – este realizat de Centrul de Producție Cinematografică București.

Întregul montaj are circa 18 minute și  prezintă, între altele, datinile și obiceiurile zonei Neamțului, colecția de măști a regretatului meșter popular Nicolae Popa, mănăstirile Agapia, Neamț și Durău dar și municipiul Piatra-Neamț filmat din elicopter.

Pentru a arăta tuturor cât de bine trăiesc românii, în video apar și mese îmbelșugate: pui fripți și cotelete de porc asezonate cu nelipsita mazăre, totul stropit din belșug cu vinuri din zona Moldovei. Desfătarea culinară este filmată la cele două hoteluri din municipiul Piatra-Neamț, Central și Ceahlău, tocmai pentru a arăta modul în care sunt tratați turiștii care se cazează aici.

Trecând peste montajul video care lasă de dorit chiar și pentru anii 80, vă lăsăm să urmăriți un film care rămâne totuși o filă a istoriei județului Neamț.

Articolul anterior

Individul care și-a ucis fiul și soacra a fost arestat preventiv! Trupurile victimelor au fost depuse la capela bisericii din Gara Veche!

Articolul următor

Accident mortal în Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *