ISSN 2457 - 3973

Plângere penală pentru răspândirea de informații false împotriva unui consilier județean din Neamț

Autoritățile din Neamț au făcut o plângere penală, pentru răspândirea de informații false, împotriva consilierului județean Adrian Bourceanu.

Plângerea a fost depusă de prefectul George Lazăr, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, și vizează infracțiuni prevăzute de articolul 404 Cod Penal – infracțiuni contra securității naționale.

”Sunt de părere că atitudinea domnului președinte A.T.O.P Neamț a fost una total neprofesionistă, folosind structurile Ministerului Afacerilor Interne într-o zonă de conotații politice și încercând să atragă în acest mod o zonă de insecuritate socială. Dacă domnul Adrian Bourceanu a făcut aceste declarații și acest joc politic din proprie inițiativă și de capul lui, atunci a făcut o mare greșeală, iar dacă a făcut-o la sfatul sau îndemnul altcuiva, atunci a făcut aceeași greșeală – la fel de gravă, doar că responsabil rămâne doar dumnealui, fără sfătuitorul acestuia. A atrage în jocuri politice și demagogice structurile Ministerului Afacerilor Interne, în sensul de a publica și răspândi informații false punând astfel în pericol securitatea națională – sunt acțiuni extrem de grave, mai ales în acest context al stării de urgență. Domnul Bourceanu, și probabil sfătuitorul dumnealui, ori nu cunosc foarte bine legea, cu toate că ar trebui, ori au în mod clar o tendință de a irita opinia publică și de a aduce atingere imaginii instituțiilor de forță ale Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat prefectul George Lazăr.

Plângerea penală vine ca urmare a faptului că Adrian Bourceanu a publicat pe pagina sa de facebook o postare, preluată și de un site, în care susținea că ”Guvernul Orban obligă structurile MAI să mintă opinia publică sub toate aspectele”. Concret, Adrian Boruceanu – în calitate de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică – susținea că șefii structurilor MAI mint că polițiștii, jandarmii și cadrele ISU au echipamente de protecție împotriva Covid, iar în realitate nu au.

Afirmațiile șefului ATOP Neamț au venit în ciuda faptului că, încă de sâmbătă, instituțiile menționate au declarat, prin purtătorii de cuvânt, că nu există astfel de probleme.

”În calitate de prefect și de reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne în județ, nu pot tolera un astfel de comportament, și mai mult, conducătorii celor 3 instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, Inspectoratul de Jandarmi Județean, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Petrodava Neamț se delimitează și se dezic în mod ferm de speculațiile promovate de acest domn. Asigurăm cetățenii județului Neamț că Instituția Prefectului și structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt întotdeauna la datorie și își exercită atribuțiile de serviciu întocmai cu prevederile legale și acționează”, a adăugat prefectul George Lazăr.

Articolul anterior

Panică la Roznov! Un bărbat de 45 ani, care susținea că este răcit, a fost găsit mort!

Articolul următor

Coronavirus/ Situația din județul Neamț, marți, 31 martie 2020

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *