ISSN 2457 - 3973

PMP Neamț rupe majoritatea cu PSD din Consiliul Județean și toate consiliile locale! Ce răspunde președintele PSD Neamț, Ionel Arsene!

Ce am spus în EXCLUSIVITATE, în această dimineață, s-a confirmat la conferința de presă a PMP Neamț de la 12.30.

Laurențiu Dulamă, președintele filialei PMP Neamț, a anunțat că ia în considerare foarte serios să reconsidere majoritatea pe care PMP a făcut-o, după alegerile locale, cu PSD și ALDE, atât în Consiliul Județean cât și în toate consiliile locale.

”Foarte mulți nemțeni au spus, din discuțiile avute cu ei atât în municipii cât și în mediul rural, au spus că preferă ”mărul” decât promisiunile îmbrăcate în roșu, ale PSD-ului, și că în niciun caz nu vor vota cu un simulacru de partid numit ALDE. Acest partid are un singur merit în Neamț și anume că s-a instalat confortabil în căruța PSD-ului și stau cuminței și așteaptă voturi. Era de datoria noastră să venim și să spunem acest lucru. Această alianță politică nefirească apărută în județul Neamț, și mă refer doar la acest județ, și faptul că un candidat al acestui așa-zis partid, venit din alt județ, se plimbă electoral prin tot județul timp de 30 de zile cu șeful unui alt partid, ne pune pe gânduri. Vă spun în numele filialei Neamț că, din acest moment, acest lucru poate să ducă la reconsiderea unor majorități. Nu vrem să ne jucăm cu aceste cuvinte, nu facem nici promisiuni electorale. Dacă în vară am considerat că în folosul și interesul cetățenilor, la propunerea PSD, am creat o majoritate, acest lucru cred că ne face să ne reconsiderăm poziția. Reconsiderearea majorităților nu este valabilă doar la Consiliul Județean Neamț și la Consiliul Local Piatra Neamț ci la nivelul întregului județeț. unde avem viceprimari”, a declarat Laurențiu Dulamă.

Președintele PMP Neamț a criticat totodată, prin ”vocea cetățenilor”, că în cele 5 luni scurse de la alegerile locale, administrația județeană nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

”Am așteptat ca interesul cetățeanului să primeze dar nu a fost așa. Vom analiza în foarte scurt timp ceea ce poate era de așteptat: reconsiderarea majorităților. Nu ni s-a părut corect, pentru cei care am muncit în campania de la alegerile locale, să vedem lideri, și chiar președintele partidului așa zis mare, să plimbe candidați de la alte partide. Nu am cerut niciodată acest lucru, noi luptăm pentru nemțeni și pentru România. Nu am făcut alianțe politice cu nimeni dar nu ni s-a părut corect din partea unor parteneri, când ar fi putut să stea să își vadă de campania lor. Principalul motiv este nemulțumirea cetățenilor că în cele 5 luni de administrație județeană nu s-a realizat exact ceea ce se putea face”, a mai spus Laurențiu Dulamă.

Acuzațiile cele mai grave au venit din partea fostului ministru Cristian Petrescu. Acesta candidează pe poziția a doua la Camera Deputaților din partea PMP Neamț și a spus că președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, ”a cerut primarilor voturi contra alocări bugetare”.

”Din punctul meu personal de vedere, primul proiect pe care îl voi depune ca deputat va fi transparentizarea alocării fondurilor de la bugetul de stat către primării. Să încercăm să desființăm tot acest sistem mafiot pentru că este o mafie în adevăratul sens al cuvântului și până în cel mai pur adevăr, când stă în pixul fiecărui președinte de consiliu județean câți bani să direcționeze el la primăriile din județul lui contra unui număr de voturi. Nu îmi aduci mia de voturi, nu îți mai dau bani pe viitor. Acesta este șantaj, o mafie în cel mai adevărat sens al cuvântului. În alte județe s-a întâmplat deja să fie ridicați oamenii respectivi, nu se întâmplă doar în Neamț ci și în alte județe. Și în județul Neamț este la fel. Am informații că președintele Consiliului Județean Neamț a cerut primarilor să le aducă voturi pentru că altfel nu le mai dă bani pe viitor. Îmi asum ceea ce spun și dacă are ceva împotrivă președintele Consiliului Județean Neamț, să mă dea în judecată sau să dovedească faptul că nu este așa”, a declarat Cristian Petrescu.

Declarația lui Petrescu vine după ce în urmă cu două săptămâni, președintele PNL, Alina Gorghiu, spunea la Piatra Neamț, că președintele CJ Neamț face presiuni asupra primarilor liberali.

REACȚIA PREȘEDINTELUI CJ NEAMȚ ȘI PSD NEAMȚ, IONEL ARSENE ionel-arsene-3

Contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere, președintele PSD Neamț și al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a oferit un răspuns elegant în ceea ce privește declarația făcută de președintele PMP Neamț.

”Declarația domnului Dulamă este una electorală. PMP Neamț vrea să mai atragă voturi pe ultimele zile de campanie electorală. Nu mă îngrijorează ce a declarat domnul Dulamă, vom vedea de luni încolo ce se întâmplă”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

La acuzațiilor formulate de Cristian Petrescu, președintele CJ Neamț a răspuns ironic.

”Domnul Petrescu ați spus? Cine este dumnealui, nu am auzit de el. Să ne lase că avem treabă, Ca președinte al Consiliului Județean Neamț am făcut administrație, chiar și în timpul campaniei electorale. Chiar avem treabă aici, nu avem timp de can-can-urile domnului Petrescu. Îi sugerez să își facă o fotografie în Neamț, chiar la Curtea Domnească unde avem Târgul de Crăciun, pentru că atunci când se termină campania nu îl mai interesează județul Neamț”, a spus Ionel Arsene.

Articolul anterior

Laurențiu Dulamă (PMP): Reconsiderăm majoritatea din Consiliul Județean şi Consiliile Locale!

Articolul următor

Care este situația pregătirii alegerilor parlamentare în Neamț cu trei zile înainte de deschiderea urnelor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *