ISSN 2457 - 3973

PNL Piatra-Neamț rămâne tot fără conducere! Ședință pe bază de chestionare!

Filiala PNL Piatra-Neamț rămâne cel puțin până săptămâna viitoare fără conducere. Ședința ”extinsă” a biroului politic municipal de joi seara, întinsă pe 2 ore, s-a terminat fără a fi luată vreo decizie în acest sens. Potrivit unor surse, conducerea organizației județene i-a propus din nou lui Dragoș Chitic să revină la conducerea PNL Piatra-Neamț. Acesta a refuzat (iar) și urmează ca săptămâna viitoare, marți sau miercuri, să aibă loc un Birou Politic Județean în care să fie numit un președinte interimar. Astfel, în vinerea mare când la Piatra-Neamț ar trebui să vină Ludovic Orban și Rareș Bogdan (cap de listă la europarlamentare), în organizația municipală PNL să pară că totul este frumos și liniștit. Iar liberalii sunt pregătiți de campanie!

Motivul pentru care Biroul Politic Județean nu este convocat în acest sfârșit de săptămână este acela că o parte dintre membri sunt catolici și sărbătoresc Învierea și Paștele.

Ce a fost în ședința de joi?

Extinsul biroul local a adunat cele două părți beligerante politic față în față. Într-o parte, primarul Dragoș Chitic care i-a avut în jurul său pe președinții secțiilor de votare din Piatra-Neamț pregătiți să îi sară în apărare. În cealaltă parte, consilierul local Romel Bârjoveanu care ar fi venit de unul singur.

Însă cu o zi înainte de ședință, toți cei convocați au primit chestionare cu 6 întrebări între care: ”Pe cine vedeți președintele organizației municipale a PNL Piatra-Neamț?”, ”Vreți să candidați la funcția de președinte al organizației municipale a PSD Piatra-Neamț?”, ”Cum vă implicați în campania electorală pentru alegerile europarlamentare?”.

Chestionarele cu răspunsurile au fost strânse și deocamdată rămân sub analiza internă a PNL Neamț. La prima întrebare, răspunsurile au fost covârșitor în favoarea lui Dragoș Chitic.

Revenind la ședință, s-a dorit o analiză a organizației pornind de la demisia din funcția de președinte a primarului Dragoș Chitic. Acesta – potrivit unor surse – a început să explice că lucrurile nu mergeau bine în organizație, că existau disensiuni, fără a nominaliza exact cine, ce și cum. A fost momentul în care Romel Bârjoveanu s-ar fi ridicat în picioare și ar fi spus: ”Haideți să nu o lungim, înțeleg că eu aș fi problema”. A urmat o expunere de vreo 15 minute în care s-au spus lucrurilor pe nume atât din punct de vedere politic cât și administrativ. Cel puțin din punctul de vedere a lui Bârjoveanu.

Nu au existat certuri, acuze, ci s-ar fi jucat cu cărțile pe masă. Deși rezultatul acestui joc este previzibil, seara de ieri s-a încheiat cu remiză.

Se pare însă că Romel Bârjoveanu, Paul Pintilie și Crina Gogu Craiu au decis să nu mai facă parte din viitorul birou politic local al PNL Piatra-Neamț.

Deocamdată, în prag de campanie electorală pentru europarlamentare, PNL Piatra-Neamț nu are nici președinte, după demisia lui Dragoș Chitic, nici birou politic local, după dizolvarea acestuia, vinerea trecută.

Urmează săptămâna patimilor la liberali. Pentru cine? Rămâne de văzut!

Articolul anterior

Săptămâna Patimilor pentru doctorii Nanu şi Berea! Rămân în arest!

Articolul următor

Mai multe străzi din cartierul Precista rămân luni, 22 aprilie, fără apă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular