NewsAllert :

Senatorul Emilia Arcan, candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Neamț!?

Copii cu copii: 74 de minore din Neamț au devenit mame anul acesta!

Șoc în PSD Neamț! Emilia Arcan a demisionat din PSD Neamț!

Grupul de Inițiativă în Turism din Piatra-Neamț – acțiuni pentru promovarea serviciilor turistice

Candidatura lui Răzvan Cuc încinge spiritele în PSD Neamț! Și varianta ”Daniela Soroceanu” face implozie în partid!

Județul Neamț se apropie de pragul psihologic de 1.000 cazuri de COVID

Parlamentul a aprobat data alegerilor locale: 27 septembrie! Iată calendarul premergător votării!

Președintele Mugur Cozmanciuc anunță deblocarea lucrărilor pe drumul Bicaz – Poiana Largului! ”Astăzi s-a semnat contractul!”

Investiții pentru optimizarea infrastructurii de transport și creșterea calității vieții cetățenilor din Piatra-Neamț din fonduri europene

Trei autoturisme implicate într-un accident la Dulcești! Două persoane au rămas încarcerate!

Prefectul George Lazăr îl somează pe ministrul Sănătății să redeschidă urgent Spitalul Județean Neamț! PSD-ul din minister rezistă!

PSD Neamț își disprețuiește proprii membri! Candidat din Giurgiu la Primăria Piatra-Neamț!

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): “Lucrările pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, gata până la sfârșitul lunii septembrie!”

Cristian Sauciuc – candidatul PMP la preşedinţia CJ Neamţ; Bogdan Gavrilescu – Primăria Piatra-Neamţ

  • 13 iulie 2020

ISSN 2457 - 3973

Săptămâna Patimilor pentru doctorii Nanu şi Berea! Rămân în arest!

Săptămâna viitoare va fi cu adevărat una a patimilor pentru doctorii Constantin Nanu şi Grigore Berea care mai au o şansă de a petrece Paştele acasă.

Solicitarea celor 2 către Tribunalul Neamţ de a fi înlocuit arestul preventiv cu o măsură mai blândă a fost respinsă prin decizia magistraţilor luată joi, 18 aprilie.

Florică Guţu nici măcar nu a încercat să scape de arestul preventiv.

În ceea ce îi priveşte pe doctorii Nanu şi Berea, aceştia au la dispoziţie 48 ore să conteste decizia Tribunalului Neamţ şi, cu şansă, contestaţia se poate judeca săptămâna viitoare, în Săptămâna Patimilor.

Doctorul Constantin Nanu a cerut arest la domiciliu dar hotărârea instanţei a fost de a ”respinge, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive, dispusă prin încheierea nr. 10/U/06.03.2019 a Tribunalului Neamţ, cu măsura arestului la domiciliu, cerere formulată de inculpatul N.C., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 al. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal. Ia act că inculpatul a fost asistat de avocaţi aleşi. În baza art. 275 al. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul să achite statului suma de 50 lei, cheltuieli judiciare. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din 18 aprilie 2019”.

Doctorul Grigore Berea a încercat înlocuirea arestului preventiv cu control judiciar pe cauţiune.

Solutia instanţei este de a ”respinge, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive, dispusă prin încheierea nr. 10/U/06.03.2019 a Tribunalului Neamţ, cu măsura controlului judiciar pe cauţiune, cerere formulată de inculpatul B.G.- cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 al. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal. Ia act că inculpatul a fost asistat de avocat ales. În baza art. 275 al. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul să achite statului suma de 50 lei, cheltuieli judiciare. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din 18 aprilie 2019”. 

 

Mandate prelungite în aprilie

 

Pe 5 aprilie, Curtea de Apel a respins recursurile formulate Constantin Nanu (27 acte materiale), Grigore Berea (13 acte materiale) şi Florică Guţu (20 acte materiale) la decizia luată de Tribunalul Neamț de prelungire a mandatelor de arestare preventivă.

Doctorul Gheorghe Borș (5 acte materiale) este arestat la domiciliu, potrivit instanței de judecată băcăuane.

În ceea ce îl privește pe doctorul Ghenadie Bucătaru (7 acte materiale), acesta se află încă de acum o lună şi jumătate sub control judiciar și profesează în continuare în secția de ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Articolul anterior

Niște copii care s-au jucat cu focul erau să aprindă o casă la Roman

Articolul următor

PNL Piatra-Neamț rămâne tot fără conducere! Ședință pe bază de chestionare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *