ISSN 2457 - 3973

Pod nou, lung de 100 metri, la Târgu Neamţ, peste râul „Amintirilor din copilărie”

Consiliul Județean Neamț construiește un pod nou, lung de 100 de metri, peste Ozana, pe DJ 157F, a anunţat luni preşedintele CJ, Ionel Arsene.
„Este al patrulea obiectiv de acest gen care se realizează peste râul „Amintirilor din copilărie“ ale lui Creangă și va înlesni accesul către mănăstirile Secu, Sihăstria și Sihla. Actualul pod a fost făcut în trecut pentru a fi posibil transportul masei lemnoase exploatate din pădurile din zonă, dar este un pod îngust, care prezintă degradări substanțiale, are o singură cale de acces și nu mai corespunde cerințelor de circulație. Pentru un pod nou este necesară crearea unei variante ocolitoare pe care se va desfășura traficul pe perioada derulării lucrărilor și deja se lucrează la această rută temporară”, a precizat preşedintele CJ Neamţ.
Ionel Arsene a subliniat că la finalul proiectului pe care îl gestionează Consiliul Județean Neamț de pe DJ 157F, peste Ozana va apărea un pod nou, construit de la zero.
Acesta va fi de 100 de metri lungime, cu lățime de 12 metri și parte carosabilă de 8. De asemenea, vor fi realizate trotuare, pentru siguranța pietonilor.
„Dorința mea este să terminăm cât mai repede și acest obiectiv, pentru că astfel vom facilita accesul tuturor celor interesați să ajungă la câteva dintre mănăstirile din zona Târgu-Neamț și traficul rutier peste Ozana se va desfășura în condiții de siguranță. Totodată, în județ va exista încă un obiectiv prin care se îmbunătățește calitatea infrastructurii rutiere”, a mai spus preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Articolul anterior

Mesajul deputatului Laurenţiu Dan Leoreanu cu prilejul Sfântului Nicolae

Articolul următor

Consiliul Județean Neamț construiește al patrulea pod peste Ozana

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular