ISSN 2457 - 3973

Poliţia Rutiera a făcut prăpăd în Neamţ! Peste 1.800 şoferi au fost amendaţi săptămâna trecută!

Poliţia Rutiera a făcut prăpăd în Neamţ! Peste 1.800 şoferi au fost amendaţi săptămâna trecută, în cadrul acţiunilor la care au participat poliţişti din Neamţ şi 8 servicii rutiere judeţene dar şi din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Române!

Au fost constatate 640 de cazuri de depășire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 225 abateri ale bicicliștilor, 182 de abateri ale pietonilor, 39 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice în limitele contravențiilor rutiere, 27 depășiri neregulamentare și 697 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei peste 55 de polițiști din Neamț, București, Brașov, Bacău, Botoșani, Vrancea, Iași, Harghita, Covasna și Suceava, aflați zilnic în teren, au reținut 224 de premise de conducere și au retras 98 certificate de înmatriculare.

În această perioadă au fost efectuate aproximativ 3.000 de testări cu aparatul etilotest și peste 130 de testări în privința consumului de substanțe psihoactive.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 42 infracțiuni rutiere.

„Fie că vorbim de contravențiile constatate, fie că vorbim despre conducători auto depistați conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, fie că vorbim de cei depistați conducând fără permis, abaterile acestora sunt extrem de grave, în contextul valorilor de trafic ridicate și al condițiilor meteo specifice anotimpului friguros. Ne dorim, ca prezența activă a polițiștilor să descurajeze conduita iresponsabilă la volan și să ne ajute pe toți să conștientizăm rolul extrem de important pe care îl avem, fiecare dintre noi, în prevenirea producerii de evenimente rutiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Totodată, pe parcursul acestor zile de acțiuni de amploare, la nivelul județului Neamț, nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave.

 

Articolul anterior

Federația Română de Ciclism susține salvarea telegondolei din Piatra-Neamț

Articolul următor

Trei nemţeni au furat dintr-un tren 2 tone de grâu şi 750 kg. seminţe floarea soarelui

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *