ISSN 2457 - 3973

Polițiștii care bat infractorii minori sunt condamnați în România! În SUA, un polițist care a împușcat mortal un copil cu o armă de jucărie nu va fi inculpat!

Vă aduceți aminte cazul fostului șef al Poliției Piatra Neamț, cms-șef Cezar Filip, care după ce a lovit cu palma peste față o minoră recidivstă (care tâlhărea bătrâni) a fost nevoit să demisioneze din funcție. Mai mult, polițistul este cercetat penal și disciplinar. Astfel de cazuri pot fi trase la indigo în România unde legea, de multe ori, îi favorizează pe infractori. Și am putea vorbi de zeci de cazuri de polițiști bătuți sau chiar omorâți. Iar dacă un polițist pune mâna pe armă și trage un foc chiar și în sus, are de dat explicații peste explicații, poate fi suspendat și riscă chiar excluderea din Poliție.

Nu spunem că nu sunt și cazuri de abuzuri comise de polițiști și clar trebuie luate măsuri drastice împotriva milițienilor.

Vă oferim un contra-exemplu, de unde altundeva decât SUA. Recunosc, sutem o țară creștină, nu putem admite astfel de fapte ca cele de mai jos.

Autoritățile americane au anunțat luni că nu vor inculpa un polițist alb care a împușcat mortal în noiembrie 2014 în Ohio un băiat de culoare în vârstă de 12 ani, Tamir Rice, care era înarmat cu un pistol de jucărie, potrivit Agerpres.

“Pe baza dovezilor consultate și cu privire la utilizarea forței letale de către poliție în conformitate cu legea, Marele Juriu a decis să nu înceapă urmărirea penală”, a declarat procurorul Tim McGinty, în legătură cu acest incident ce a șocat opinia publică, citat de sursa menționată.

Faptele petrecute la 22 noiembrie au fost filmate de o cameră de supraveghere: doi polițiști care patrulau au intervenit într-o piață din Cleveland, alertați de un apel ce anunțase acolo o persoană înarmată. Unul dintre cei doi agenți a deschis foarte repede focul, omorându-l pe Tamir Rice cu două gloanțe în abdomen, amintește AFP.

Acest caz a reînviat indignarea multor americani care protestează de mai multe săptămâni împotriva impunității de care se bucură, consideră ei, unii polițiști albi implicați în moartea negrilor.

Biroul procurorului a concluzionat, după un an, că decizia polițistului de a trage a fost justificată deoarece Tamir Rice putea fi considerat o amenințare.

“Pe scurt, luând în considerare această combinație de erori umane, neglijență și comunicațiile schimbate, dovezile nu scot în evidență fapte penale ale poliției”, a asigurat procurorul McGinty.

Mama băiatului, Samaria Rice, a sperat că cei doi polițiști vor fi condamnați.

“Familia Tamir este tristă și dezamăgită, dar nu surprinsă. De luni de zile era clar că procurorul comitatului Cuyahoga, Timothy McGinty, înșela și manipula procesul Marelui Juriu (Grand Jury) pentru a orchestra un vot contra inculpării” polițiștilor, au declarat într-un comunicat avocații familiei Rice.

Ei au cerut Departamentului de Justiție al SUA să efectueze propria anchetă în legătură cu moartea lui Tamir.

  Articolul anterior

  Copilul dispărut în Ajunul Crăciunului s-a sinucis! Era instituţionalizat după ce mama îşi omorâse soţul!

  Articolul următor

  Uite cine concertează de Revelion în centrul municipiului Piatra Neamț

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular