ISSN 2457 - 3973

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Plutonierul adjutant şef Ciprian Manoliu („Manu” – cum îi spun prietenii şi colegii) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra-Neamţ a fost desemnat „Pompierul de Onoare al anului 2022” de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Distincţia – care se acordă doar unui singur pompier din toată ţara – a fost acordată după ce „Manu” a reuşit să salveze, în timpul liber, patru persoane dintr-o locuinţă care luase foc în miezul nopţii.
Cele patru persoane (doi copii, mama acestora însărcinată şi soţul ei) nici măcar nu ştiau că sunt în pericol e moarte până când nu au fost scoase din casa în flăcări de Ciprian Manoliu.
Faptele bune nu s-au oprit aici. „Manu” le-a oferit şi găzduire celor patru şi a demarat şi o acţiune umanitară de strângere de fonduri. Totodată, zeci de pompieri, colegii lui Ciprian Manoliu, au făcut muncă voluntară în gospodăria distrusă de incendiu, pe lângă banii donaţi.
„Experiența sa de peste 15 ani ca pompier și-a spus cuvântul. A fost omul potrivit la momentul potrivit, atunci când patru suflete au avut nevoie de ajutor, surprinse fiind de flăcările care au cuprins întreaga locuință. Curajos și implicat din fire, Ciprian a reușit să-i evacueze, iar la sfârșitul intervenției, le-a oferit găzduire. Mai mult, pentru refacerea imobilului afectat, a inițiat o acțiune umanitară în rândul colegilor pentru strângerea fondurilor necesare. Felicitări și mult succes în viitoarele misiuni tuturor pompierilor salvatori!”, a transmis comanda Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
În felicităm şi noi pe Ciprian Manoliu dar şi pe toţi colegii acestuia, adevăraţi salvatori profesionişti 24 din 24 ore!

Articolul anterior

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Articolul următor

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *