ISSN 2457 - 3973

Poveste impresionantă: Singurul medic din Neamţ imobilizat în scaun cu rotile s-a întors să profeseze acasă.

Singurul medic din Neamţ imobilizat într-un scaun cu rotile s-a întors să profeseze acasă. Este vorba de Andreea Nechita, din Târgu-Neamț, care a fost convinsă de primarul Daniel Harpa să revină acasă şi să îşi desfăşoare activitatea la Spitalul Orăşenesc „Sf. Dimtrie”.

Cetățean de onoare al orașului Târgu Neamţ, dr. Andreea Nechita a acceptat invitaţia edilului şi va profesa în cadrul Ambulatoriului spitalului târg-nemţean.

„Am bucuria să vă anunț că toate eforturile mele, sprijinite și de către managerului spitalului, s-au concretizat. Dr Andreea Nechita își va continua visul de a ajuta oameni chiar în orașul ei natal. I-am asigurat un cabinet în Ambulatoriu, unde în curând va oferi consultații tuturor târgoveților (și nu numai) care au nevoie de servicii de dermato-venerologie. Mult succes!”, a declarat primarul orașului Târgu-Neamț, Daniel Harpa.

Povestea de viață a Andreei Nechita este una impresionantă.

La vârsta de 3 ani a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală tipul III, o afecţiune neuromusculară ereditară ce constă în pierderea treptată a masei musculare.

La vârsta de 16 ani a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile dar nu a pus capul în pământ. Şi-a propus să arate tuturor că nu este cu nimic mai prejos decât celelalte persoane şi a reuşit.

În 2017 a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi după care a devenit medic rezident în dermatovenerologie la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi.

Într-un interviu acordat în urmă cu doi ani unei reviste de specialitate, dr. Andree Nechita spunea: „Sunt o persoană perfect normală, chiar dacă „accesoriul” pe care îl port zi de zi mă diferenţiază aparent din punct de vedere fizic faţă de ceilalţi. Consider că scaunul cu rotile nu este o condamnare la neputinţă. (…)  Chiar dacă pare neobişnuit ca un om în situaţia mea să dorească să ofere ajutor şi sprijin celorlalţi aflaţi la nevoie, consider că această meserie mă reprezintă în totalitate”.

Îi dorim mult succes dr. Andreea Nechita, un adevărat model de urmat pentru toţi tineri, şi nu numai, indiferent dacă au sau nu o dizabilitate.

Articolul anterior

Crimă înfiorătoare în Neamț! Femeie înjunghiată de soț!

Articolul următor

FOTO-GALERIE Turist la un pas de moarte în Ceahlău, salvat după o intervenţie de 6 ore

Un comentariu

  • mult succes Dr doctor si daca aveti nevoie de locatie gratis stau la dispozitie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.