ISSN 2457 - 3973

Prăpăd printre șoferii din Neamț! 100 de permise reținute în ultima săptămână și peste 1.000 de amenzi!

În perioada 17 – 23 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au acționat pe linia prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, informează un comunicat de presă al IPJ Neamț.

”Poliţiştii au urmărit, în primul rând, combaterea excesului de viteză, prin folosirea aparatelor radar inscripționate și neinscripționate. S-a acționat, în principal, pe DN 15 C, DN 15 D și DN 15, unde s-au înregistrat cele mai multe accidente rutiere, produse pe fondul vitezei excesive sau a neadaptării acesteia la condițiile de drum. În cele șapte zile de controale, polițiștii rutieri au aplicat peste 1.000 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 R”, se arată în comunicatul de presă.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost reținute peste 100 de permise de conducere, dintre care 60 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise. Peste 20 de permise au fost reținute pentru că șoferii consumaseră alcool, 7 pentru depășire neregulamentară și 16 pentru alte abateri. Totodată, peste 40 de certificate de înmatriculare au fost retrase de polițiști.

”Pe parcursul activității, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 9 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 5 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 2 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și una pentru părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, precizează comunicatul IPJ Neamț.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rândul conducătorilor auto.

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Premieră la Teatrul Tineretului, în regia lui Radu Afrim

Read Next

Iată cine concertează în cadrul Vacanțelor Muzicale la Piatra-Neamț

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *