ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr: ”Avem spațiul unde va funcționa temporar o secție cu 8 paturi ATI!

Prefectul George Lazăr a declarat, marți, că o secție temporară cu 8 paturi ATI va fi relocată, în maxim 24 de ore, în zona unde funcționează acum secția Obstetrică Ginecologie. Aceasta din urmă va fi mutată la etajul 5.

“Am identificat spațiu la nivelul etajului 4, secția de Obstetrică și Ginecologie, care are dotări moderne și a fost refăcută în anul 2014 prin fonduri de la Banca Mondială. Această secție este avizată I.S.U și există circuite medicale. Hotărârea comisiei mixte este ca secția A.T.I să fie relocatăla etajul 4, iar secția Obstetrică și Ginecologie să fie relocată la nivelul etajului 5. Se va putea funcționa cu aproximativ 8 paturi pe A.T.I și alte 2 paturi pe A.T.I în cadrul U.P.U. “, a declarat prefectul de Neamț.

George Lazăr a adăugat că pe termen mediu și lung, secția ATI va funcționa în clădirea Nefromed.

”Acest spațiu aparține Spitalului Județean de Urgență Neamț.În această locație, lucrările de construcție sunt finalizate într-un grad de aproximativ 80% și în regim de urgență ele pot fi continuate și recepționate într-un termen de aproximativ 45 de zile. Aici, în acest spațiu identificat, se va muta ulterior secția A.T.I cu un număr de aproximativ 15 –17 paturi, în condiții de siguranță totală și într-un spațiu modern realizat la standarde europene.Am solicitat Consiliului Județean Neamț să aloce resursa financiară necesară finalizării lucrării la acest spațiu în regim de urgență și să găsească soluții tehnice, respectiv să contracteze imediat specialiști în vederea finalizării lucrărilor. În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, asigur că vom oferi tot sprijinul pentru ca aceste lucrări să poată fi contractate de îndată, în regim de urgență”, a mai spus George Lazăr.

Prefectul a precizat că, suplimentar, a solicitat prin intermediul CJSU de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, suport pentru alocarea unei Unități Mobile de Terapie Intensivă și personal medical necesar asigurării funcționării acesteia (2 medici, 6 asistenți medicali) în vederea operaționalizării activității la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

De asemenea, s-a aprobat inițierea demersurilor de alocare din rezervele strategice ale Departamentului pentru Situații de Urgență a unui număr de 6 ventilatoare de terapie intensivă.

Articolul anterior

Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț

Articolul următor

OFICIAL Dr. Cristina Atănăsoaie Iacob este noul manager interimar al SJU Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *