ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr îl atenționează pe managerul Spitalului Județean Piatra-Neamț

Prefectul George Lazăr l-a atenționat, luni, pe managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț să ”înțeleagă foarte bine rolul pe care îl are”.

Prefectul de Neamț a lăsat să se înțeleagă că ar putea aplica oricând măsura suspendării sale din funcție dacă nu poate gestiona situația de la spital, așa cum s-a întâmplat, luni, la Hunedoara.

”În Decretul 195 din 2020, al preşedintelui României, la articolul 19 sunt prevăzute o serie de măsuri. Atrag atenţia domnului manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ asupra articolului 19. Dacă nu l-a citit, îl rog să îl citească şi să înţeleagă foarte bine rolul pe care acesta îl are în conducerea unităţii. Acest articol spune că ”Pe perioada stării de urgenţă, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pot fi suspendaţi din funcţia de conducere, conducătorii unităţilor sanitare, DSP, CJAS, Serviciilor de Ambualnţă precum şi autorităţilor şi instituţiilor publice locale şi centrale cu atribuţii în domeniul asistenţei şi protecţiei sociale, indiferent de statutul lor”. O astfel de măsură s-a luat astăzi la Hunedoara. Eu nu am în plan să gestionăm lucrurile într-o zonă efectiv a legislaţiei, din punct de vedere al suspedării unui contract de muncă sau a coducerii vreunui compartiment care coordonează starea  de sănătate publică, şi vorbim aici şi de Spitalul Judeţean”, a atras atenția prefectul George Lazăr.

Interveția prefectului vine în contextul apariției în mass-media a tot mai multor plângeri din interiorul spitalului, potrivit cărora cadrele medicale nu beneficiază de materiale și echipamente de protecție față de coronavirus.

Articolul anterior

Crește numărul cadrelor medicale din Neamț, infectate cu coronavirus

Articolul următor

Panică la Roznov! Un bărbat de 45 ani, care susținea că este răcit, a fost găsit mort!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *