NewsAllert :

Un bărbat de 46 ani din Neamț, mort la Iași din cauza coronavirusului! Nu avea alte afecțiuni!

Coronavirus Neamț – A crescut numărul oamenilor depistați pozitiv!

Cozmanciuc solicită prefectului rediscutarea bugetului județului cu toate partidele din CJ Neamț! Iată motivele!

Primarul Dragoș Chitic: Am primit dezinfectantul pentru scările de bloc din Piatra-Neamț!

Medic din Spitalul Județean Neamț: Pacienții nu au tratamente pentru Covid-19! Personalul medical nu are echipamente!

Alertă la Spitalul Județean Neamț! Un alt medic, confirmat cu coronavirus! Este din secția de neonatologie!

Noi acuzații ale prefectului Lazăr la adresa președintelui Arsene: ”Plătește cu 57.000 euro mai mult pe un pat modular! Înmulțiți cu 250 paturi”

O femeie infectată cu coronavirus a murit la Spitalul Județean Neamț

Coronavirus/ Nici un caz nou în Neamț în ultimele 24 de ore!

Suspect de coronavirus adus din Roznov la spital cu ambulanța, trimis acasă cum poate! Prietena bolnavă de leucemie, depistată pozitiv!

Fotografia uluitoare surprinsă în Neamț, la procesiunea cu moaștele Cuvioasei Parascheva

Un nou caz uluitor la Spitalul Județean Neamț! Suspect de coronavirus, trimis pe jos la Roznov!

Ipocrizia lui Arsene! Plânge norma de hrană mică din Spitalul Județean, dar Guvernarea PSD nu a făcut nimic în ultimii 6 ani!

Coronavirus/ Numărul persoanelor pozitive din Neamț a crescut la 160! Județul, pe locul 3 la nivel național!

Procesiune cu moaștele Cuvioasei Parascheva, la bisericile din Neamț, pentru izbândirea în fața bolii (foto)

  • 7 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Prefectul PNL George Lazăr îl ajută pe primarul PSD de la Bicaz Chei să rezolve probleme administrative

În manualele de jurnalism, faptul că un câine a mușcat un om nu este tratat ca o știre. Un om care mușcă un câine este știrea adevărată! Iar cei cu școală veche de jurnalism știu acest lucru, spre diferență de ”jurnaliștii” născuți doar din proprietatea pe care o au față de un site.

Dacă ar fi să translatăm în administrație cele enunțate mai sus, am putea spune că nu este o știre faptul că un membru al unui partid, aflat într-o funcție, își ajută un coleg, din administrație.

Abia când acest lucru se întâmplă între reprezentanții a două partide aflate ”la cuțite”, pare a fi … intrarea în normalitate.

Exemplu concret: miercuri, 26 februarie 2020, prefectul George Lazăr (numit de PNL și fost primvicepreședinte al organizației județene) l-a luat de mână, la figurat, pe primarul PSD al comunei Bicaz Chei, Gheorghe Oniga, și i-a deschis ușile Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Astfel, primarul de Bicaz Chei a stat de vorbă cu secretarul de stat Gelu Puiu și apoi cu ministrul Costel Alexe, cărora le-a prezentat situația nerezolvată a drumurilor forestiere din comună.

Comuna Bicaz Chei se confruntă de foarte mulți ani cu imposibilitatea clasificării drumurile forestiere de pe raza acestei localități în drumuri comunale pentru a intra în administrarea primăriei să poată fi modernizate.

”Primarul Gheorghe Oniga a solicitat de foarte mult timp rezolvarea acestei probleme, și din păcate, până în prezent nu a găsit deschiderea necesară la instuțiile centrale pentru că transformarea acestor drumuri presupune hotărâre de guvern, având ca inițiator Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Primarul Gheorghe Oniga apreciază deschiderea și implicarea domnului prefect de a merge împreună la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a debloca situația juridică și de a găsi rezolvare pentru situația expusă”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Neamț.

„Am încredere că domnul ministru Costel Alexe va gestiona această problemă cu celeritate si va găsi o cale de rezolvare pentru că vorbim de un interes legitim pe care îl aducem în sprijinul comunității Bicaz Chei. Îi mulțumesc totodată domnului ministru pentru gestionarea acestei situații și pentru că ne-a primit în vederea expunerii acestor aspecte. Pe de altă parte, apreciez abordarea și implicarea domnului ministru pentru deschidere, care s-a dovedit întotdeuna un prieten al județului Neamț, și ori de cate ori s-a apelat la domnia sa în calitate de minsitru a răspuns pozitiv și a tratat lucrurile cu maximă seriozitate”, a declarat prefectul George Lazăr.

În cadrul acestor întrevederi s-a mai discutat despre oportunitatea unei vizite în județul Neamț, și există promisiunea ca în următoarea perioadă, în funcție și de agenda ministrului Costel Alexe, acesta să vină în județul Neamț.

”În județul Neamț sunt foarte multe probleme care necesită o gestionare urgentă și intră în sfera de competență a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, referindu-ne aici la zona de legislație silvică, la investiții în zona apelor române, la lucrări de amenajare pentru albiile râurilor, la corectarea torenților, dar și la diminuarea efectelor inundațiilor din anii precedenți, cât și pe componenta de mediu”, a adăugat prefectul George Lazăr.

 

Articolul anterior

Grădina Minunată de la Direcția Silvică Neamț

Articolul următor

Primul caz confirmat de coronavirus în România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *