NewsAllert :

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): “Lucrările pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, gata până la sfârșitul lunii septembrie!”

Cristian Sauciuc – candidatul PMP la preşedinţia CJ Neamţ; Bogdan Gavrilescu – Primăria Piatra-Neamţ

Ce animal ciudat a transportat un șofer din Neamț pe bancheta din spate a unui Logan

Încă 2 medii de 10.00 la Bacalaureatul din Neamț, după rezolvarea contestațiilor

Bărbat accidentat de tren la Trifești! Victima a murit pe loc!

Accident cu 6 victime în intersecția Izvoare cu Mărgineni (Papuc)

APASERV anunță că luni, 6 iulie, OPREȘTE APA în Piatra-Neamț și 4 comune! Iată detaliile!

Situația COVID-19 în Neamț, sâmbătă – 4 iulie! Confirmate 977 persoane, vindecate 832! Iată și alte date importante!

Masca și distanțarea la control! Polițiștii din Neamț au verificat terasele, parcurile, centrele comerciale și obiectivele turistice!

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu: ”Somez public conducerea Colegiului de Transporturi să predea poligonul Primăriei pentru reabilitare!”

Un individ din Piatra-Neamț și-a snopit în bătaie tatăl, l-a amenințat cu moartea și că dă foc locuinței!

Trupul bărbatului înecat în Siret a fost găsit la 5 kilometri de locul tragediei! Pusese pariu că trece râul înot!

Se întorc furtunile în Neamț! COD ROȘU pentru 3 localități din județ!

Bătaie colectivă cu parii la o stână din Neamț! Patru persoane, între care un copil, au fost rănite!

Descinderi în Neamț într-un dosar de criminalitate organizată! Prejudiciul este de 2,4 milioane lei!

ISSN 2457 - 3973

Prefectul PNL George Lazăr îl ajută pe primarul PSD de la Bicaz Chei să rezolve probleme administrative

În manualele de jurnalism, faptul că un câine a mușcat un om nu este tratat ca o știre. Un om care mușcă un câine este știrea adevărată! Iar cei cu școală veche de jurnalism știu acest lucru, spre diferență de ”jurnaliștii” născuți doar din proprietatea pe care o au față de un site.

Dacă ar fi să translatăm în administrație cele enunțate mai sus, am putea spune că nu este o știre faptul că un membru al unui partid, aflat într-o funcție, își ajută un coleg, din administrație.

Abia când acest lucru se întâmplă între reprezentanții a două partide aflate ”la cuțite”, pare a fi … intrarea în normalitate.

Exemplu concret: miercuri, 26 februarie 2020, prefectul George Lazăr (numit de PNL și fost primvicepreședinte al organizației județene) l-a luat de mână, la figurat, pe primarul PSD al comunei Bicaz Chei, Gheorghe Oniga, și i-a deschis ușile Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Astfel, primarul de Bicaz Chei a stat de vorbă cu secretarul de stat Gelu Puiu și apoi cu ministrul Costel Alexe, cărora le-a prezentat situația nerezolvată a drumurilor forestiere din comună.

Comuna Bicaz Chei se confruntă de foarte mulți ani cu imposibilitatea clasificării drumurile forestiere de pe raza acestei localități în drumuri comunale pentru a intra în administrarea primăriei să poată fi modernizate.

”Primarul Gheorghe Oniga a solicitat de foarte mult timp rezolvarea acestei probleme, și din păcate, până în prezent nu a găsit deschiderea necesară la instuțiile centrale pentru că transformarea acestor drumuri presupune hotărâre de guvern, având ca inițiator Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Primarul Gheorghe Oniga apreciază deschiderea și implicarea domnului prefect de a merge împreună la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a debloca situația juridică și de a găsi rezolvare pentru situația expusă”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Neamț.

„Am încredere că domnul ministru Costel Alexe va gestiona această problemă cu celeritate si va găsi o cale de rezolvare pentru că vorbim de un interes legitim pe care îl aducem în sprijinul comunității Bicaz Chei. Îi mulțumesc totodată domnului ministru pentru gestionarea acestei situații și pentru că ne-a primit în vederea expunerii acestor aspecte. Pe de altă parte, apreciez abordarea și implicarea domnului ministru pentru deschidere, care s-a dovedit întotdeuna un prieten al județului Neamț, și ori de cate ori s-a apelat la domnia sa în calitate de minsitru a răspuns pozitiv și a tratat lucrurile cu maximă seriozitate”, a declarat prefectul George Lazăr.

În cadrul acestor întrevederi s-a mai discutat despre oportunitatea unei vizite în județul Neamț, și există promisiunea ca în următoarea perioadă, în funcție și de agenda ministrului Costel Alexe, acesta să vină în județul Neamț.

”În județul Neamț sunt foarte multe probleme care necesită o gestionare urgentă și intră în sfera de competență a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, referindu-ne aici la zona de legislație silvică, la investiții în zona apelor române, la lucrări de amenajare pentru albiile râurilor, la corectarea torenților, dar și la diminuarea efectelor inundațiilor din anii precedenți, cât și pe componenta de mediu”, a adăugat prefectul George Lazăr.

 

Articolul anterior

Grădina Minunată de la Direcția Silvică Neamț

Articolul următor

Primul caz confirmat de coronavirus în România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *