ISSN 2457 - 3973

Prefectul Vasile Panaite impulsionează activitatea la Serviciul de Pașapoarte Neamț

Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a susținut, joi, o conferință de presă având ca temă măsurile pe care le-a luat pentru eficientizarea preluării și procesării documentelor privind eliberarea pașapoartelor simple.

”Încă de acum două luni de zile, când am fost învestit în funcție, am luat act despre situația de la acest serviciu și am început demersurile pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Concret, vom suplimenta atât programul de lucru cu publicul dar și numărul de ghișee la care se vor face preluările de documente. Totodată, activitatea de procesare a documentelor se va face și în zilele de sâmbătă și duminică iar dacă va fi nevoie, în vârful de sarcină vom face și preluări de documente. Estimăm că prin cele 6 ghișee care vor fi deschise în luna august vom putea procesa în fiecare zi circa 350 de cereri din partea publicului, față de 200 – 240 cât se procesează acum”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

În ceea ce privește situația actuală, prefectul a precizat că: ”în momentul de față este aglomerație la primele ore, pentru că oamenii vin să fie siguri că vor depune documentele. În jurul orei 11,00 nu se mai înregistrează aglomerație și sunt în așteptare 3-4 persoane maxim. Iar pentru a evita situațiile neplăcute se dau bonuri de ordine iar paza este asigurată de jandarmi”.

Prefectul Vasile Panaite a făcut referire și la biroul de la Roman.

”Acolo se deplasează în fiecare zi de luni 2 lucrători de la Piatra-Neamț pentru preluarea documentelor. Potrivit legii, documentele se prezintă în original și se scanează de persoane autorizate. După ce preiau aceste documente, ele sunt introduse în sistem la Piatra-Neamț. La Roman se pot prelua de fiecare dată doar 40-50 de cereri care urmează în zilele următoare să fie procesate. Intenționam să păstrăm oamenii la Piatra-Neamț pentru ca fiecare dintre ei să ducă procedura până la capăt, ceea ce ar fi fost mai eficient. Am decis însă să nu desființăm biroul de la Roman pentru ca oamenii de acolo să nu fie nevoiți să parcurgă o distanță mai mare. Ba mai mult, vom suplimenta programul de lucru cu publicul de la Roman”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Articolul anterior

Joi, seară latino în cadrul Vacanțelor Muzicale la Piatra-Neamț

Articolul următor

Marcel Pavel, Vlad Miriţă şi Andrei Lazăr concertează vineri la Vacanțele Muzicale la Piatra-Neamț

Un comentariu

  • de ce nu se poate face programare online civilizat? de ce trebuie sa stai de la 12 noaptea acolo in curte?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *