Pregătiri pentru pomenirea de 2 ani a părintelui Iustin Pârvu! Profețiile Sfântului Moldovei! • News Allert

ISSN 2457 - 3973

Pregătiri pentru pomenirea de 2 ani a părintelui Iustin Pârvu! Profețiile Sfântului Moldovei!

 

Obştea Mănăstirii Petru-Vodă a început pregătirile pentru comemorarea a doi ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui arhimandrit Iustin Pârvu, la eveniment, care va avea loc sâmbăta viitoare (13 iunie 2015), fiind aşteptaţi să participe peste 10.000 de credincioşi din întreaga ţară. La slujba de pomenire vor fi prezenţi înalţi prelaţi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Petru Voda 2

Părintele Iustin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 februarie 1919 şi şi-a început viaţa monahală la Mănăstirea Durău, la vârsta de 17 ani. În anul 1939, după ce a intrat în rândul călugărilor, s-a înscris la Seminarul monahal de la Cernica, lângă Bucureşti. În timpul războiului, între anii 1942 şi 1944, a slujit ca preot militar pe frontul de est, până la Odesa. După ce la conducerea României au ajuns comuniştii, părintele a fost arestat pe motive politice şi condamnat la 12 ani închisoare, pedeapsa executând-o în închisorile de la Suceava, Văcăreşti, Jilava şi Aiud. Înainte de a fi trimis la “reeducare” la Piteşti, a fost trimis să muncească, deţinut fiind, în mina de la Baia Sprie. Cea mai mare parte a pedepsei a executat-o în închisoarea din Aiud, perioadă care a fost şi cea mai grea din cei 17 ani de detenţie.

Parintele-Iustin-Parvu

După 1990, părintele Iustin s-a întors la Mănăstirea Secu şi, până în 1991, a fost preot şi duhovnic la această mănăstire. Doi ani mai târziu, el s-a retras în sihăstrie, cu gândul de a-şi petrece restul zilelor în post şi rugăciune. În 1991, a întemeiat Mănăstirea de la Petru-Vodă. Părintele şi-a continuat misiunea de a schimba câtuşi de puţin această lume şi, în 2000, a ridicat un schit de maici lângă Mănăstirea Petru Vodă, o casă pentru copii şi un azil pentru bătrâni, iar trei ani mai târziu a înfiinţat o publicaţie de învăţătură şi atitudine ortodoxă, cu apariţie lunară, numită “Glasul Monahilor”, în prezent intitulată ”Atitudini”.

Părintele Iustin Pârvu a trecut la cele veşnice pe 16 iunie 2013, la vârsta de 94 de ani şi a fost înmormântat lângă biserica de călugări, ridicată de el la Petru Vodă. În cimitirul acestei mănăstiri au loc de odihnă preotul Gheorghe Calciu Dumitreasa şi poetul Radu Gyr.

Petru Voda1

Obştea de maici a Mănăstirii Paltin din localitatea Petru-Vodă a amenajat o chilie memorială închinată Sfinţilor Martiri din temniţele comuniste. Chilia-muzeu se află vizavi de chilia părintelui Iustin Pârvu, unde a trăit în ultimii ani din viaţă, şi poate fi vizitată de toţi credincioşii.

 

Despre sfârșitul lumii și simbolistica 666

 

Într-un interviu publicat de portalul Apologeticum, părintele Iustin răspunde la întrebarea ”când va fi sfârșitul lumii?”.

”Nu se ştie nimic în fond când e sfârşitul lumii. Nici îngerii din ceruri n-o ştiu. Dar prespunem că este vremea asta, aşa cum o ducem noi, că va fi în apropiere totuşi un sfârşit, faţă de simptomele pe care le avem, faţă de evenimentele astea mari a neînţelegerilor a popoarelor, că un sfârşit va avea loc sigur în urma unui război mare care va fi şi va pierde lumea jumătate din ea. Va merge în sânge până la burţile cailor. La Constantinopol se vor da ultimele încercări şi lupte de cucerire a creştinismului. Şi iată că astăzi, de altfel, se poate vedea ceva-ceva, o apropiere de lucrurile acestea, de aceste evenimente mari a sfârşitului”, a spus părintele. 

Despre simbolistica 666, părintele Iustin Pârvu a spus: ”Aceşti trei de şase simbolizează trei patimi cumplite care vor stăpâni lumea în vremea din urmă, şi anume: poftă fără de minte, adică desfrâu şi beţie cum n-a mai fost niciodată pe pământ; închipuire pripită, sau imaginaţie pripită, care duce la secte, dezbinări de tot felul, boli sufleteşti, vrăjitorie, deznădejde şi sinucidere; şi al treilea şase înseamnă mânie fără judecată, adică ură între oameni, războaie, răzbunare, crime de tot felul, ceartă şi tulburare între creştini, între părinţi şi copii, aşa cum scrie la Sfânta Evanghelie.   Toate aceste patimi, care sunt simbolizate prin cifrele 666, stăpânesc astăzi tot pământul, până când va veni sfârşitul lumii şi judecata de apoi. Atunci fiecare va lua după faptele sale”. 

Cu câteva zile înainte de moarte, întrebat de monahi ce cuvânt lasă poporului român, părintele Iustin Pârvu a răspuns: ”Poporul român … pentru poporul român este un cuvânt greu de spus. Poporul român este un popor biruit, pizmuit şi forţat, împins, fără stăpân. Poporul e fără stăpân, asta e drama cea mare. Toată lumea aceasta e fericită, e bucuroasă, are de toate, dar nu are cine să-i încălzească inimile, să-l poată menţine într-o unitate, aşa. Nu vorbim de ascetismul călugăresc de altădată”.

parintele-iustin-parvu 2

Profeția Sfântului Moldovei

 

De numele părintelui Iustin Pârvu se leagă şi campania împotriva documentelor de identitate biometrice, demarată la începutul anului 2009, știri din Neamț care au făcut înconjorul țării. În martie 2013 a fost organizat la Bucureşti un miting împotriva actelor electronice la care au participat câteva mii de oameni.

 

Pe 11 iunie 2013, cu cinci zile înainte de a-și da duhul în mâinile Domnului, măicuțele de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă, unde părintele și-a petrecut ultimii ani din viață, au încercat să ia un ultim cuvânt de învâțătură de la părintele Iustin.

”Părinte, ştiţi problema cardurilor de sănătate, ele nu au intrat încă în vigoare. Dar ele vor fi pe viitor totuşi obligatorii. Vă întreb: ce să facă o mamă care are un copil bolnav în stare critică şi este necesară o intervenţie chirurgicală, pentru că altfel ar muri? Ca să îl opereze va trebui internat, ca să îl interneze, are nevoie de cardul de sănătate cu cip. Ce sa facă mama? Să îşi interneze copilul sau să îl lase să moară?”, au întrebat maicile.

Părintele Iustin a răspuns: ”Nu, să nu îl lase să moară. Eu nu îmi pot asuma această decizie. Nu trebuie ajuns nici la extreme. Acest cip nu e pecetea, nu e lepădare… Dar fiecare să facă după conştiinţa şi puterea lui. Cât puteţi luptaţi împotriva lor cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni… ”. Apoi părintele Iustin s-a oprit. Crezând că cele 12 luni se referă la termenul în care vor dispărea cardurile de sănătate, părintele Iustin a fost rugat să spună exact la ce se referă: ””E vorba că mai sunt 12 luni de libertate şi vine urgia”. 

 

(Gabriel APETRII)

Articolul anterior

Un şofer beat a ucis un pieton imprudent!

Articolul următor

Aproape 4.500 absolvenți din Neamț încep Bacalaureatul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular