ISSN 2457 - 3973

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, veste bună pentru pietreni: ”Vom amenaja o arie pietonală așa cum există în toate marile orașe”

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a avut astăzi o nouă rundă de discuții cu reprezentanții Primariei Piatra-Neamț și consultanți de specialitate în legătură cu proiectul de modernizare a transportului public de persoane din municipiul reședință de județ.

Poate cea mai importantă veste pentru pietreni este aceea că Piatra Neamț ar putea intra în normalitate prin amenajarea unei arii pietonale așa cum au toate marile orașe. Asta cu atât mai mult cu cât Piatra Neamț beneficiază și de statutul de stațiune turistică.

“Întâlnirea de astăzi a fost extrem de utilă și s-a finalizat cu decizia demarării studiului de oportunitate pentru configurarea infrastructurii și determinarea cu exactitate a numărului de mijloace de transport necesare acoperirii nevoii de transport pentru pietreni. Ba mai mult decât atât, am făcut discuții despre reconfigurarea zonei centrale istorice în vederea amenajării unei arii pietonale, așa cum există în toate marile orașe. Am abordat de asemenea subiectul amenajării de piste pentru bicicliști, astfel încât să reușim să înscriem municipiul Piatra-Neamț în rândul orașelor europene moderne, care încurajează deplasarea cu mijloace ecologice. De la preluarea mandatului am susținut că atragerea de fonduri europene pentru investiții este o prioritate pentru mine, toate aceste proiecte urmând să fie susținute din aceste fonduri nerambursabile”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Articolul anterior

Viiturile au afectat 65 de gospodării şi 23 localităţi! Prefectul Vasile Panaite: ”Situaţia este sub control dar rămânem vigilenţi!”

Articolul următor

Patru străzi din Piatra Neamț rămân miercuri fără apă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *