ISSN 2457 - 3973

Președintele CJ Neamț vrea înființarea mai mult consilii consultative! Arsene: ”Primul va fi consiliul cultural!”

Urmare a întâlnirilor inițiate de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, cu specialiști din diverse domenii de activitate, s-a cristalizat nevoia implicării acestora în procesul de luare a deciziilor. Astfel, în perioada urmatoare, la nivelul Consiliului Județean Neamț, vor fi constituite o serie de consilii cu rol consultativ, cu diferite specializări. Primul consiliu ce urmează a fi înființat este cel în domeniul cultural, având în vedere dorința de promovare cât mai eficientă a județului Neamț la nivel național și internațional. Prin acest demers, Consiliul Județean Neamț dorește să implice în proiect pe toți acei nemțeni care își desfășoară activitatea in domeniul cultural și care doresc să-și aducă contribuția la această initiativă.

„Așa cum am arătat și cu alte ocazii, de la preluarea mandatului activitatea Consiliului Județean Neamț este îndreptată către acele proiecte care pun în valoare potențialul județului nostru, cultural, spiritual și economic, dar și valoarea locuitorilor săi. Ca nemțean, sunt mândru că am crescut și m-am format aici. De aceea, sunt determinat să arătăm tuturor ce are Neamțul de oferit și de ce casa noastră este un loc atât de special și de frumos. Vă rog sa-mi fiți alături în ceea ce-mi doresc să realizăm pentru nemțenii de pretutindeni. Inițiativa organizării unui Consiliu Consultativ al oamenilor de cultură, reprezintă o oportunitate pe care nici un nemțean care activează în acest domeniu, nu ar trebui să o rateze. Expertiza, experiența, alături de loialitatea și dedicarea fată de cultura și istoria județului Neamț, sunt necesare pentru a putea oferi comunitații nemțene o strategie clară asupra modului în care putem reuși să transformam Neamțul într-un brand de țară. Cred cu tărie ca o idee, poate schimba un destin! Purtăm pe umeri o încărcătură istorică și culturală unică pe care suntem datori să o promovăm, să o valorificam și să o prețuim, cu demnitate și responsabilitate, cu respect și implicare. Îmi doresc ca oamenii de cultură, istoricii, arheologii, reprezentanți ai bisericii și agențiilor de turism, meșterii cuvintelor și ai vibrațiilor sufletești, să răspundă în număr cât mai mare acestei provocări. Lucrurile mărețe vor avea întotdeauna nevoie de oameni măreți! Iar măreția adevărurilor stă în simplitate, așa cum valoarea marilor încercări stă în simplitatea oamenilor care prin sclipiri de geniu, au facut istorie. De aceea cred că doar împreună vom reuși să găsim calea spre renaștere. Pentru că se poate! Pentru că trebuie! Pentru că aici, la noi acasă, să fim mândri că suntem nemțeni”, a declarat, într-un comunicat de presă, Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț.

Începând de astăzi, până la data de 1 octombrie 2016, cei interesați a face parte din acest consiliu pot depune la registratura instituției sau pot trimite la adresa de e-mail [email protected] scrisorile de intenție, însoțite de CV.

Articolul anterior

The Sun își cere scuze public față de Ciprian Șerban!

Articolul următor

Porți deschise în centrele de plasament din Neamț

Un comentariu

  • Buna ziua si ma bucur pentru initiativa propusa pentru Consiliul Cultural a judetului Neamt.
    Ar fi minunat sa ne mai amintim si de Institutile culturale din jud. care au fost date uitarii in totalitate, si care au revenit in actualitate datorita unor oameni care au demonstrat ca se poate reinvia un cinematograf la care nimeni nu mai spera ,iar in deplasarile mele in Europa cu filmul despre acest cinematograf si viata mea eu descriu adevarata frumusete a meleagurilor noastre si a jud. nostru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *