ISSN 2457 - 3973

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ce magazine se redeschid și care sunt activitățile permise din 15 mai!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, pe larg, măsurile care vor fi luate începând din 15 mai, atunci când România intră în stare de alertă.

Șeful statului a precizat că slujbele religioase pot fi oficiate în afara lăcașurilor de cult, cu prezența enoriașilor, dar cu respectarea unor măsuri: portul măștii de protecție și o distanță de 1,5 metri (două brațe) între participanți.

Referitor la masca de protecție, aceasta va fi obligatorie în toate spațiile publice închise, precum și în mijloacele de transport în comun.

Președintele României a mai spus că mall-urile rămân închise cu excepția magazinelor care au intrare separată, direct de afară. De asemenea, magazinele din interiorul mall-urilor care funcționează și acum vor rămâne deschise.

În privința deplasărilor, președintele Iohannis a precizat că în interiorul localității sau zonele metropolitane ale acestora nu va fi nevoie de declarația justificativă. Deplasările între localități trebuie realizate doar în condiții de necesitate sau pentru efectuarea sporturilor individuale (biciclism, spre exemplu) și trebuie justificate cu declarația completată cu destinația.

Activitățile sportive pentru amatori se pot desfășura doar în spații libere și individual. Asta înseamnă că sălile de fitness vor rămâne închise.

Poate fi practicat alergatul în aer liber, mersul cu bicicleta, tenisul de câmp, drumețiile, precum și alte activități sportive care nu includ mai mult de 3 persoane și în care se păstrează distanța minimă de 1,5 metri între persoane.

Șeful statului a anunțat că urmează și alte 2 etape de relaxare a măsurilor restrictive care rămân în vigoare după 15 mai.

Articolul anterior

Nouă șoferi prinși beți la volan, în câteva ore, în Piatra-Neamț

Articolul următor

ALERTĂ Un bărbat ar fi sărit de la etajul 4 al unui bloc din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.