NewsAllert :

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

Proteste la DGASPC Neamț: ”Sute de copii vor rămâne fără hrană și căldură. Angajații nu și-au primit salariile!”

Poliția explică modul de producere al accidentului de la Dragomirești care a declanșat Planul Roșu de Intervenție

ACUM Accident cu 6 victime la Vad – Dragomirești

Ionel Arsene și PSD pierd majoritatea în CJ Neamț. PMP – invitat să se alăture alianței forțelor pro-europene.

  • 20 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Președintele Mugur Cozmanciuc: ”Regiunea Moldovei, o prioritate pentru Guvernul PNL în cadrul Planului

Guvernul PNL a lansat Planul Național de Investiții și Relansare Economică – Reclădim România, care se bazează pe un nou model de dezvoltare economică axat pe investiții în infrastructură, digitalizare, inovare, competitivitate și export de produse cu valoare ridicată și creșterea masivă a locurilor de muncă.

Programul este în valoare de peste 100 de miliarde de euro și urmează să fie finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene. Implementarea măsurilor cuprinse în Planul Național de relansare vor fi implementare în maxim o lună, prin adoptarea tuturor actelor normative.

”Aș vrea să semnalez faptul că Guvernul PNL acordă importanța cuvenită proiectelor importante pentru zona Moldovei, pentru județul Neamț: Autostrada Unirii, spitalul regional, susținerea antreprenorilor și crearea de noi locuri de muncă. În cadrul Planului Național de Investiții s-a actualizat strategia de implementare a Master-planului general de transport, în special cu privire la prioritizarea proiectelor esențiale pentru dezvoltarea României, având în vedere sursele de finanțare disponibile și capacitatea administrativă necesară. Acest plan de investiții urmărește să asigure și să ghideze investițiile în infrastructura de transport pentru perioada 2020-2030”, a declarat președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Președintele PNL Neamț a subliniat că pe termen mediu, Guvernul își propune să asigure conectarea provinciilor istorice ale țării și conectarea cu statele din Vestul, Sudul și Nordul țării.

”Între obiectivele prioritare se află demararea lucrărilor la Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț-Iași-Ungheni. În ceea ce privește proiectul A8 – Târgu Mureș – Iași – Ungheni, până în luna ianuarie 2021 se va finaliza revizuirea și actualizarea Studiului de fezabilitate aferent sectorului 1 – Tg. Mureș – Tg. Neamț. Finalizarea lucrărilor la segmentul de autostradă Tg. Mureș – Tg. Neamț se va realiza în termen de 60 de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției, estimându-se finalizarea construcției pentru perioada 2026 – 2027. Până la finele anului 2022 se va finaliza revizuirea și actualizarea Studiului de fezabilitate aferent sectoarelor 2 și 3  Tg. Neamț – Iași – V.O. Iași Nord. Finalizarea lucrărilor la segmentul de autostradă Tg. Neamț – Iași (inclusiv varianta ocolitoare Iași) se va realiza în termen de 36 – 48 de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției, estimându-se finalizarea construcției pentru perioada 2025-2026. Până la sfârșitul anului 2021 se va finaliza revizuirea și actualizarea Studiului de fezabilitate pentru sectorul 4 – Iași – Ungheni. Finalizarea lucrărilor la segmentul de autostradă Iași – Ungheni se va realiza în termen de 24-36 de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției, estimându-se finalizarea construcției pentru perioada 2024 – 2025”, a declarat Cozmanciuc, unul dintre susținătorii fervenți, încă de acum 8 ani, ai Autostrăzii ”Unirii”.

O altă prioritate o reprezintă spitalele regionale, a adăugat președintele PNL Neamț.

”După foarte mulți ani de întârziere, în care guvernările anterioare ar fi trebuit să demareze construirea a 8 spitale regionale la nivel național și a unui spital metropolitan în Municipiul București, Guvernul actual a reușit într-un timp foarte scurt să semneze contractele pentru construirea primelor 3 spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova cu o valoare totală de 1,64 miliarde de euro. Spitalul Regional de Urgență Iași: noul spital va facilita accesul echitabil la servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice și ar trebui să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a populației în regiune și, în special, pentru persoanele defavorizate și sărace, care prezintă un nivel disproporționat de morbiditate și mortalitate evitabilă. Termenul de finalizare este anul 2027, iar costurile estimate se ridică la 500,35 milioane de euro”, spune Cozmanciuc.

Prin Programul Național de Investiții și Relansare Economică se acordă importanța cuvenită și agriculturii din zona Moldovei.

”Programul de extindere a Sistemului Național Antigrindină prevede punerea în funcțiune a unui număr suplimentar de 150 de puncte de lansare, ceea ce va duce la creșterea suprafeței protejate de la 1,5 milioane de ha la 3,5 milioane de ha. Termenul de implementare este perioada 2021-2024, iar valoarea programului este de 30 milioane euro. Implementarea SNACP prin utilizarea aviației, în conformitate cu prevederile HG 256/2010 privind Aprobarea Programului Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, prin punerea în funcțiune a Unităților de Creștere a precipitațiilor din Structurile Centrelor Zonale de Coordonare Moldova și Muntenia. Termenul de implementare: 2021-2024, iar valoarea programului este de 80 milioane euro”, a mai spus Mugur Cozmanciuc.

Președintele PNL Neamț a precizat că prin modelul bazat pe investiții și locuri de muncă, ”Guvernul PNL creează cadrul propice ca cele două milioane de români reveniți în țară, inclusiv în județul Neamț, în timpul crizei să rămână aici. Este și datorie morală să facem astfel încât cât mai mulți nemțeni să rămână alături de părinții lor în vârstă, alături de copiii lor aflați la școală, nu mai trebuie să plece să muncească în alte țări, nu trebuie ca fiii și fiicele lor să sufere depărtarea față de părinți”.

 

Articolul anterior

Se întorc furtunile în Neamț! COD ROȘU pentru 3 localități din județ!

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic: ”Opt blocuri de locuințe au beneficiat de refacerea fațadelor cu fonduri provenite din taxa edilitară!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *