NewsAllert :

Un şofer beat şi-a „parcat” autoturismul într-un magazin din municipiul Roman

Daniel Vasilică Harpa (preşedinte PSD Neamţ): „Există o linie roşie – pământul şi agricultura noastră!”

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Aproape 9 milioane lei pentru modernizări şi asfaltări de străzi la Dumbrava Roşie!”

Şoferul care a accidentat mortal un pieton în Neamţ şi apoi a fugit, a fost reţinut de poliţişti

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: „Piatra Neamţ – oraş turistic, nu doar vis, ci un proiect care va deveni realitate!”

Pieton accidentat mortal în Neamţ! Şoferul a fugit dar a fost prins la Suceava!

Primăria Piatra-Neamţ elimină separatoarelor de trafic de pe B-dul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida

Opoziția, boicot la ședința CL Piatra-Neamț! Primarul Carabelea: „Au încercat să falimenteze orașul!”

O mamă şi fiul ei de 3 ani, spulberaţi pe o trecere de pietoni din Neamţ

Accident cu victimă în Piatra-Neamţ

Compania Nord-Arin din Pângăraţi, vizitată de ministrul Mediului şi echipa PNL Neamţ condusă de George Lazăr

O casă din Neamţ a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit de la o lumânare

Campania PSD Neamţ – „De Crăciun, Împreună!” – a ajuns la Pângăraţi

Consilierul judeţean Silviu-Bogdan Ardeleanu (PNL Neamţ): Dacă aţi avut un nod în gât văzând şcoala din Ciugud, fiţi bucuroşi că …”

Deputatul PNL Tudor Polak anunţă o nouă investiţie, de 13 milioane lei, în comuna Ştefan cel Mare – judeţul Neamţ

  • 10 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, prezintă „Adevărul despre majorarea pensiilor în România ultimelor 2 decenii”

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, a prezintat, miercuri, adevărul despre majorarea pensiilor în România ultimelor 2 decenii.
Un adevăr care, în opinia lui George Lazăr, este net în favoarea liberalilor.
„Cine a crescut, de fapt, punctul de pensii şi cine a făcut doar valuri, încercând să manipuleze electoral o categorie vulnerabilă, prin susțineri fără fond?
În timp ce PSD încearcă să-şi creeze o falsă imagine a bunului samaritean şi trâmbițează creşterea pensiilor an de an şi campanie de campanie, datele arată o altă realitate. În 2004, PSD a predat guvernarea, lăsând punctul de pensii la valoarea de 265,2 lei. După 8 ani de guvernare de dreapta, în 2012, PNL majorează punctul de pensii cu un procent de 271%, practic, îl triplează, aducându-l la valoarea de 718, 4 lei, în raport cu rata inflaţiei. În 2019, după 6 ani de guvernare PSD şi un an independent, punctul de pensii creşte cu un procent de 176%, cu o valoare a punctului de pensii de 1265 de lei”, a declarat preşedintele PNL Neamţ.
George Lazăr a explicat că nu sunt greu de tras concluziile.
„Partidul Național Liberal preia guvernarea la final de 2019 şi, până la momentul actual, în 3 ani, creşte, în ciuda perioadei dificile din punct de vedere economic, punctul de pensii cu un procent de 41%, până la valoarea de 1784 lei. De ce încearcă PSD să-şi atribuie merite care nu li se cuvin şi care sunt contrazise de toţi indicatorii economici? Cifrele o spun, mai bine decât oricine: punctul de pensii a crescut cu procente semnificativ mai mari în guvernările liberale. Ca drept dovadă stau şi negocierile recente pentru majorarea punctului de pensii pe anul 2023. Propunerea liberalilor a fost cea de 15%, raportat la rata inflației, refuzată însă în coaliţia de guvernare. Cu toate acestea, am venit cu un set de măsuri de sprijin complementare pentru pensionari şi cu o creştere a punctului de pensii cu 12,5, agreată în coaliție”, a subliniat liderul PNL Neamţ.
George Lazăr a precizat că PNL tratează în mod responsabil problemele tuturor românilor.
„Am promis majorări ale punctului de pensii şi am făcut-o, raportat la rata inflației şi la situația economică a României. Cunoaştem greutățile cu care se confruntă pensionarii şi acționăm în consecință. Să vii şi să le spui pensionarilor din țară, care au muncit o viaţă întreagă şi s-au sacrificat pentru câțiva ani de linişte la bătrânețe, că doar tu, PSD, te lupți pentru drepturile lor, în timp ce realitatea este alta, nu este altceva decât o încercare a de a manipula această categorie de cetățeni. Românii au dreptul să cunoască adevărul. Suntem alături de oameni, venim cu măsuri de sprijin activ pentru aceştia şi ne asumăm răspunderea luată. Asta înseamnă guvernarea liberală”, a completat preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr.

Articolul anterior

Plângere penală pentru clarificarea situației de la Perla Invest

Articolul următor

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban: PSD şi-a impus viziunea şi soluţiile! Sprijinim echitatea socială în mod diferit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *