ISSN 2457 - 3973

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: ”Interdicțiile pentru candidații PSD curg pe bandă”

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a avut o primă reacție după ce 3 candidați ai PSD Neamț la funcția de primar au primit interdicții, din partea instanței de judecată, de a candida.

Este vorba de candidații PSD de la Borlești și Dochia, care au primit decizii finale, și de cel de la Roman, a cărui candidatură a fost invalidată chiar de Biroul Electoral Municipal – decizie susținută și de Judecătorie.

În toate cazurile, instanța a confirmat deciziile Agenției Naționale de Integritate că cei 3 candidați au încălcat legea și nu au dreptul de a candida.

”Interdicțiile pentru candidații PSD curg pe bandă! Astăzi, 16 august 2020, Tribunalul Neamț a hotărât că edilul comunei Dochia, Constantin Păduraru nu mai poate fi ales primar. Se asteapta decizia si pentru candidatul PSD la primăria Roman Lucian Micu. PNL Neamț a formulat contestaţii împotriva hotărârii de aprobare a candidaturilor depuse de candidații PSD de la Dochia și Roman – declarați incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate! – încurajând astfel la respectarea legii și a alegătorilor. Este sfidătoare atitudinea social democraților la adresa tuturor nemțenilor! Nu este normal ca un partid să calce legea în picioare în cazul mai multor candidați. PNL a respectat legea electorală și somează restul partidelor sa facă același lucru, pentru o competiție electorală corectă și respect față de votanți, dar și față de lege”, a declarat președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Situațiile de la Roman, Borlești și Dochia pun într-o altă lumină și lupta pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, pentru că cei 3 candidați ar fi avut un aport electoral important. Odată pierdute aceste voturi de către PSD, balanța se înclină tot mai tare către victoria candidatului PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Însă dincolo de aceste aspecte care țin de calcule electorale, primează respectarea legii. Ori, în cazurile de la Roman, Borlești și Dochia, instanța a dovedit că cineva a încercat să o încalce cu bună știință!

Articolul anterior

PSD a depus, luni, candidaturile la Primăria Piatra-Neamț și CJ Neamț

Articolul următor

Jale pe șoselele din Neamț! Aproape 1.000 de amenzi și 150 permise reținute, săptămâna trecută!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *