ISSN 2457 - 3973

Preşedintele USR Neamţ, deputatul Iulian Bulai, ales președintele grupului ALDE din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Deputatul USR Iulian Bulai a fost reales, luni, președinte al grupului ALDE din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Grupul ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa) este unul dintre cele cinci grupuri politice europene ce fac parte din structura APCE.

“Voi conduce un grup de 92 de parlamentari din 30 de țări. Voi continua să lupt pentru respectarea drepturilor omului a democrației și a statului de drept, atât acasă în România, cât și în Europa. Le mulțumesc tututor pentru încrederea primită. Este o perioadă în care lupta pentru drepturile omului este mai importantă ca oricând și este nevoie de acțiuni sincronizate a tuturor instituțuulor democratice pentru acest lucru. Gândiți-vă ce ar însemna o societate în care nu vor mai exista dreptul de a călători fără restricții sau liberatea de exprimare”, a afirmat deputalul Iulian Bulai.

Debat : Garantir une paix juste en Ukraine et une securite durable en Europe par le rapporteur M. Iulian BULAI (Roumanie ADLE).

Iulian Bulai a fost ales pentru prima dată președinte al grupului ALDE din APCE în iunie 2022. În octombrie 2023, APCE a aprobat o rezoluție care s-a bazat pe un raport al lui Iulian Bulai privind  războiul de agresiune al Rusiei împotirva Ucrainei. Reconfirmarea de ieri în calitate de președinte la grupului politic ALDE s-a terminat cu aplauze, un gest care arată că nu au fost obiecții privind realegerea sa.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este formată din reprezentanți din 46 de țări europene și promovează valorile Consiliului Europei, în special pluralismul politic, drepturile omului și statul de drept. Printre altele, APCE are dreptul de a efectua anchete pentru a descoperi încălcări ale drepturilor omului, de a adresa întrebări președinților și prim-miniștrilor, de a observa alegeri naționale și a trimite delegații cu rol de mediator în zonele de criză.

Totodată, APCE alege Secretarul General al Consiliului Europei, Secretarul General Adjunct precum și Secretarul General al Adunării. Adunarea alege și membri ai Curții Europene a Drepturilor Omului, dar și Comisarul pentru Drepturile Omului.

Articolul anterior

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în comuna Grumăzeşti

Articolul următor

Doi bărbaţi au fost grav răniţi într-un accident rutier produs în Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular