ISSN 2457 - 3973

Presiune maximă la UNPR Neamț! Primarii vor să vină la întâlnirea cu Tăriceanu!

Conducerea UNPR Neamț a convocat, miercuri, de la ora 12.00, o ședință la care au fost chemați toți aleșii locali. Motivul oficial al ședinței a fost acela de a prezenta argumentele deciziei de excludere a co-președintelui partidului și președinte al CJ, Constantin Iacoban. Neoficial se vorbește de o stare de nemulțumire în filială încă de la momentul ieșirii de la guvernare a UNPR-ului. Excluderea lui Iacoban, cel care ținea relația cu primarii și consilierii din teritoriu, i-a nemulțumit pe aceștia care se văd în an electoral fără un punct de sprijin și finanțare de la Consiliul Județean.

Liderii UNPR Neamț au încercat să îi liniștească și să le promită. Însă parlamentarii sunt în opoziție iar viitorul președinte al CJ Neamț va fi cu siguranță de la PSD deci se vorbește de pielea ursului din pădure.

Pe de altă parte, aproape toți primarii UNPR Neamț au spus că vor veni la întâlnirea de joi cu Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu, liderii ALDE. Dintre cei 10 primari progresiști, doar primarul de Ghindăoani ar putea lipsi, nefiind interesat să mai candideze, și primarul Ion Rotaru, de la Alexandru cel Bun, care nu este în județ. Ceilalți opt primari ar putea veni la ședința ALDE cu riscul să fie și ei excluși din partid. Însă potrivit legii, dacă vor fi excluși nu își vor pierde mandatele de aleși.

Pe de altă parte, de la ședința UNPR  a lipsit consilierul Constantin Sandu, aflat pe lista ”neagră” urmând să fie propusă excluderea din partid. Constantin Sandu are probleme de sănătate și este internat la Spitalul Județean.

În ceea ce îl privește pe Constantin Iacoban, acesta a declarat că nu va contesta decizia de excludere din UNPR. Mai mult, pentru că ordinul prefectului privind demiterea sa a fost emis dar nu a ajuns oficial, Iacoban a spus că se va duce personal să ia decizia. ”Păi vreau să mă apuc de treabă cât mai repede la ALDE. Și o să vedeți că vor veni mulți oameni alături de mine”, a declarat Constantin Iacoban.

”Aș fi vrut oricum să îmi dau demisia începând cu 1 februarie dar nu au mai așteptat. Știam că vin actele la Prefectură și chiar am vorbit cu prefectul să mai aștepte câteva zile măcar, să putem organiza ședința ordinară de buget în jurul datei de 27-28 ianuarie. S-au grăbit. Asta este”, a mai spus Constantin Iacoban.

Articolul anterior

Un bătrân din Piatra Neamț a fost înșelat de un fals angajat al E-ON!

Articolul următor

PNL Neamţ: Prefectul de Neamț este slujbașul politic al PSD

Un comentariu

  • oricine din politica stie ca unpr fara psd poate obtine 2-3% din voturi la nivel de judet.la judetul neamt a facut ceva pentru partid tarata(Dumnezeu sa-l odihneasca)si sandu.incolo multa gargara.datorita relatiilor bune a fostului presedinte cu dragnea a obtinut presedentia consiliului judetean neamt, un deputat enache de la bucuresti care nu avea nimic c omun cu unpr dar era ruda lui culita si agronomul de la pnl bumbu.pe parcurs a mai trecut la unpr si fostul ppodd moisii.parlamentarii nu sau implicat cu nimic in viata interna a partidului.nu au constituit organizatii locale in colegiu lor si nu sunt cunoscuti.enache care se lauda ca v-a infiinta la bicaz un club al juristilor care sa se ocupe de consultanta juridica pentru cetatenii din colegiu s-a dovedit a fi un mare mincinos.cred ca cel mai bun exemplu este la comuna borca unde fostul primar si vicepresedinte sunt inculpati dna pentru fapte facut de marea majoritate a primarilor de pe valea muntelui.este comuna care are sub sechestru toate pasunile care pot fi pierdute definitiv.de aceea este o aberatie ca aceste personaje sa dispuna excluderea lui iacoban iar prefectul sa inceteze mandatul de consilier judetean si presedinte cj neamt in 6 ore.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular