ISSN 2457 - 3973

Prima ediţie a Galei Patrimoniului Cultural Nemțean

Direcția Județeană pentru Cultură Neamț, împreună cu Instituția Prefectului – Județul Neamț, vor organiza, în perioada 15-16 octombrie 2021, prima ediţie a Galei Patrimoniului Cultural Nemțean.
„Având în vedere importanța strategică a protejării patrimoniului cultural național din România, Direcția Județeană pentru Cultură Neamț a desfășurat, în ultimii 6 ani, împreună cu alte autorități și instituții partenere centrale și din județ, o intensă activitate de monitorizare, consiliere, încurajare, finanțare și, uneori, chiar sancționare a persoanelor fizice/juridice/instituțiilor responsabile de buna gestionare a obiectivelor de patrimoniu din județ.
Urmare a acestor demersuri, starea de conservare a bunurilor culturale imobile și mobile din județul Neamț s-a îmbunătățit iar gradul de conștientizare a importanței acestor elemente pentru identitatea locală, atât în rândul proprietarilor, al autorităților publice locale, cât și al societății civile, a crescut semnificativ. (…) Într-o perioadă în care nepăsarea și agresiunile asupra patrimoniului cultural se întâlnesc la tot pasul, manifestarea noastră își propune să evidențieze, să premize și să promoveze performanța unor actori din județul Neamț, implicați în activități de protejare a bunurilor de patrimoniu cultural. Scopul demersului este stimularea bunelor practici în domeniu”, a declarat directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Neamţ, Rocsana Josanu.
Având în vedere faptul că incidența cazurilor de COVID-19, evenimentul se va desfăşura în sistem on-line.
Programul maniestării este prezentat mai jos:

Articolul anterior

Doi tineri beţi din Târgu Neamţ au furat o maşină şi apoi au comis un accident

Articolul următor

Piatra-Neamţ şi Roman, procent de 26% vaccinare anti-SARS-CoV-2. Iată situaţia din fiecare localitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *